Groene bulgursalade
Pien Freije

Groene bulgursalade

vrijdag 07 november 2025
Naar recept
Een salade in de herfst moet gewoon kunnen. Of je nu een bijgerecht maakt, of lekker een bak salade wilt wegeten, dit is een heerlijk gerecht. Met druiven en biet uit het seizoen maak je deze salade ook nog eens passend bij het seizoen. Lees hier hoe je het zelf maakt!

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
20 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten

Voor de dressing

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.

Stap 2

Kook de doperwten 10 minuten in ruim kokend water. Voeg na 3 minuten de tuinbonen toe. Giet af en zet apart.

Stap 3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de pecannoten in 5 minuten.

Stap 4

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Doe de avocado, bulgur, druiven, tuinbonen, doperwten, biet en rucola in een kom en voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 6

Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten en avocadoblokjes.

Heb jij deze groene salade gemaakt?

Tag ons in jouw creatie op Instagram of Facebook. Of laat een reactie achter! Wij zijn benieuwd! 

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.