Salades zijn heerlijk om te maken nu de zon steeds meer gaat schijnen. Deze groene salade is perfect voor een frisse en makkelijke maaltijd! De tuinbonen, doperwten en avocado zorgen voor een vullende salade en een mooie groene uitstraling. De dressing met limoen en de druifjes maken de maaltijd lekker fris. Lees hier hoe je het zelf maakt!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 avocado, in blokjes
250 g bulgur
250 g witte druiven, gehalveerd
200 g tuinbonen
200 g doperwten
150 g biet julienne
85 g rucola
50 g pecannoten
zonnebloemolie
zout en peper
voor de dressing
1 limoen, het sap
2 el extra vierge olijfolie
2 tl agave siroop
Bereidingswijze
1. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
2. Kook de doperwten 10 minuten in ruim kokend water. Voeg na 3 minuten de tuinbonen toe. Giet af en zet apart.
3. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de pecannoten in 5 minuten.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Doe de avocado, bulgur, druiven, tuinbonen, doperwten, biet en rucola in een kom en voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten en avocadoblokjes.
Heb jij deze groene salade gemaakt? Tag ons in jouw creatie op Instagram of Facebook. Of laat een reactie achter! Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten
voor 4 personen
1 avocado, in blokjes
250 g bulgur
250 g witte druiven, gehalveerd
200 g tuinbonen
200 g doperwten
150 g biet julienne
85 g rucola
50 g pecannoten
zonnebloemolie
zout en peper
voor de dressing
1 limoen, het sap
2 el extra vierge olijfolie
2 tl agave siroop
Bereidingswijze
1. Bereid de bulgur volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
2. Kook de doperwten 10 minuten in ruim kokend water. Voeg na 3 minuten de tuinbonen toe. Giet af en zet apart.
3. Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoge temperatuur en rooster de pecannoten in 5 minuten.
4. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
5. Doe de avocado, bulgur, druiven, tuinbonen, doperwten, biet en rucola in een kom en voeg de dressing toe en hussel het geheel door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de salade over de borden en garneer met de pecannoten en avocadoblokjes.
Heb jij deze groene salade gemaakt? Tag ons in jouw creatie op Instagram of Facebook. Of laat een reactie achter! Wij zijn benieuwd!
Lees ook

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 04 September 2025
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië
- Karlijn Swaen
0 Reacties
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.