Groene orzo salade met asperges en citroen
Karlijn Swaen

Groene orzo salade met asperges en citroen

zondag 02 juni 2024
Naar recept
Deze heerlijke orzo salade met asperges is perfect voor de lente! De citroendressing en artisjokharten maken de salade super smaakvol. De asperges en courgette zorgen voor een mooie groene kleur. Lees hier hoe je dit recept zelf maakt!

Orzo


Orzo, ook bekend als risoni, is een veelzijdige pastasoort die lijkt op rijstkorrels. Het wordt traditioneel gemaakt van durumtarwe en is een populair ingrediënt in de Mediterrane en Midden-Oosterse keukens. Orzo kan worden gebruikt in een breed scala aan gerechten, waaronder salades, soepen en ovenschotels. Het neemt goed smaken op en kan zowel warm als koud geserveerd worden. Door zijn kleine, rijstachtige vorm is het ook een uitstekende vervanger voor rijst in veel recepten, wat het een favoriet maakt bij koks die op zoek zijn naar een unieke textuur en smaak in hun gerechten.

Artisjokharten en groene asperges


Orzo gaat geweldig samen met artisjokharten en groene asperges. De zachte, nootachtige smaak van de artisjokken past perfect bij de knapperige, frisse asperges. Samen zorgen ze voor een mooie kleur en een heerlijke smaakcombinatie in dit orzo-gerecht. Zo kun jij ook genieten van deze lichte, zomerse maaltijd die ook nog eens ontzettend gezond is!

Ingrediënten

10 minuten voorbereiden
30 minuten koken

Voor

4

personen

Ingrediënten voor de orzo

Ingrediënten voor de dressing

Zo maak je dit orzo-recept

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af. Verdeel de courgette en de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en zout en peper. Gril de courgette en asperges in het midden van de oven voor 15-20 minuten totdat ze goudbruin gekleurd zijn.

Stap 3

Bereid de orzo volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen.

Stap 4

Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stap 5

Meng de orzo, asperges, courgette, kikkererwten en artisjokharten in een kom. Voeg de dressing toe en meng goed door. Voeg als laatste de dille toe.

Stap 6

Verdeel de salades over de borden en serveer koud.

Heb jij deze heerlijke frisse salade gemaakt?

Laat het ons weten via een reactie, op Facebook of tag ons met een foto van jouw creatie op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

Lees ook

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist
  • 15 September 2025

Hou de zomer vast: 3 vegetarische klassiekers met een verrassende twist

De zon laat zich misschien minder vaak zien en de avonden worden alweer korter, maar dat betekent niet dat de zomer voorbij hoeft te zijn

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
  • 08 September 2025

Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?

Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.