Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (3 stemmen)

Heb jij zin om een nieuw hapje aan je gasten uit te delen? Of ben jij toe aan een nieuw lunchrecept? Probeer dan deze groente bruschetta’s eens! Minstens net zo lekker als de klassieke bruschetta, maar dan net even anders. Voor deze bruschetta’s gebruiken wij gegrilde courgette en gele paprika. Deze snack mag natuurlijk niet ontbreken op een gezellige avond! Lees hier hoe je ze zelf maakt.

Ingrediënten
voor 20 bruschetta’s
2 teentjes knoflook
1 stokbrood, in plakjes
1 courgette, in dunne plakken
1 gele paprika, in reepjes
40 g pijnboompitten
5 g basilicum, fijngesneden
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de courgette en de paprikareepjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de groenten minimaal 15 minuten in de oven totdat ze gaar en goudbruin zijn.
2. Verdeel ondertussen de sneeën stokbrood over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster deze 8 minuten mee in het midden van de oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
3. Haal de sneeën stokbrood uit de oven wanneer deze klaar zijn en wrijf de teentjes knoflook over de geroosterde sneetjes stokbrood.
4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op middelhoge temperatuur zonder olie totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Hussel regelmatig.
5. Verdeel de sneeën stokbrood over een plank of serveerschaal en leg de courgette en paprika op de broodjes. Garneer de bruschetta’s met de pijnboompitten en basilicum en serveer direct. Eet smakelijk!

Waar ga jij deze heerlijke broodjes serveren? Deel een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter op het blog of op Facebook! Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bruschetta's met gegrilde groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time