Print Friendly, PDF & Email

Wij houden van vakantie! Volgens ons is er niks leukers dan het leren kennen van nieuwe culturen en de daar bijbehorende keukens. Deze zomervakantie maken wij met elkaar een digitale roadtrip! We bezoeken gedurende de zomer drie landen en delen onze favoriete recepten met jou. Stap in, dan rijden we het laatste stuk! 

We brengen nog een weekje door in Frankrijk. Van de week aten wij hier al een heerlijke galette, waar wij vervolgens onze eigen, hartige variant van maakten. Deze week waren we aan het genieten van een traditioneel Franse soufflé en gingen vervolgens ook hier zelf mee aan de slag! Stiekem zaten wij de gehele 15 minuten dat deze Franse soufflés in de oven zaten op een krukje voor de oven mee te gluren. Het is gewoon zo’n mooi gezicht om de soufflés te zien rijzen! De smaak van deze soufflés is heerlijk nootachtig door de Emmentaler en onweerstaanbaar romig door de boter. Maak het af met wat verse kruiden!

Ingrediënten
voor 4 personen
4 eieren
100 g Emmentaler, geraspt
50 g boter + extra voor de ramekins
50 g bloem
5 g platte peterselie, fijngesneden
5 g bieslook, fijngesneden
300 ml melk 
2 el broodkruim
1 tl mosterd
zout en peper 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ramekins in met wat boter en bestrooi ze met het broodkruim.
2. Begin met het maken van de roux. Verhit een steelpan op middelhoge temperatuur en smelt hierin de boter. Voeg de bloem toe en gaar de bloem al roerend met een garde voor twee minuten. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Verwijder de pan van de warmtebron en laat iets afkoelen.
3. Voeg de geraspte kaas en de mosterd toe aan de roux.
4. Splits de eieren en voeg vervolgens ook de eidooiers toe aan de roux. Breng op smaak met zout en peper.
5. Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer stijf totdat er stijve pieken ontstaan.
6. Voeg een gedeelte van de eiwitten toe aan het kaasmengel en spatel het er voorzichtig doorheen. Voeg de rest ook toe en spatel nog eens door.
7. Verdeel het mengsel over vier ramekins en bak de soufflés in het midden van de oven gaar in 15 minuten. Garneer met de peterselie en bieslook en serveer direct.  

Ben jij met ons mee aan het reizen en heb jij deze Franse soufflés gemaakt? Verras ons met een foto op Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Hartige Franse soufflés
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)