Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Mayonaise: een veelzijdige saus waar veel Nederlanders gek op zijn. Bij een patatje, op een broodje of als basis voor andere sauzen, mayonaise is op zoveel dingen heerlijk! Je kunt deze saus kant-en-klaar kopen in de winkel, maar neem eens de tijd om het zelf te maken. Je zult versteld staan van het resultaat! Met dit recept voor mayonaise uit ‘Het kleine boek voor sauzen’ heb je in een handomdraai een heerlijke saus op tafel. 

Ingrediënten
voor 4 personen
1 eidooier
1/2 citroen (indien nodig)
150 ml neutrale olie (koolzaadolie, zonnebloemolie of arachideolie)
1 tl dijonmosterd
zout en peper

Bereidingswijze
1. Meng de eidooier en de mosterd met een garde of elektrische mixer in een kom.
2. Voeg de olie langzaam en al roerend toe.
3. Als de mayonaise te stevig is als je alle olie hebt gebruikt, voeg dan het sap van de citroen toe, zodat de mayonaise een beetje dunner wordt. Breng op smaak met zout en peper.

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten via een reactie of op Facebook. Of tag ons op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier en laat ons je creatie zien! Wij zijn benieuwd.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Het kleine boek voor sauzen: Mayonaise
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)