...

REVIEW: Parisa’s Persian Kitchen

door | 9 jan 2023 | De Hippe Vegetariër, Kookboeken

Print Friendly, PDF & Email

Parisa’s Persian Kitchen‘ is een Engels geschreven kookboek dat we vandaag recenseren. In dit kookboek deelt Parisa Nobakht 50 simpele en lekkere recepten uit de Iraanse keuken. Parisa wil met dit kookboek laten zien dat je met weinig ingrediënten alsnog een heerlijk gerecht op tafel kan zetten. Ze gebruikt dan ook niet meer dan vijf ingrediënten per recept! Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Inhoud en structuur
De Iraanse en Perzische recepten uit dit kookboek zijn gebaseerd op de gerechten die Parisa al vele malen in haar leven heeft gegeten. Het maken van gerechten uit de Perzische keuken kosten vaak veel tijd en ingrediënten. In dit kookboek zijn de gerechten vertaald naar recepten die enkel uit de belangrijkste hoofdelementen bestaan, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak. Na een stukje over de auteur en een introductie over welke basis ingrediënten worden aangeraden altijd in huis te hebben, volgen de recepten. De recepten zijn verdeeld over de hoofdstukken; mixed rice dishes, cutlets, kebabs, stews, meatballs, kukus, soups, sides, bread, desserts en tahdig. Het kookboek eindigt met een index.

Lay-out
Het kookboek heeft een rustige en duidelijke vormgeving zonder teveel poespas. De recepten zijn op een logische manier ingedeeld op de pagina’s en de ingrediëntenlijst, bereidingstijd en voor hoeveel personen het recept geschikt is zijn duidelijk weergeven. Parisa deelt ook de oorspronkelijke naam van elk gerecht samen met een korte introductie. Zo leer je met dit kookboek ook nog eens veel over deze, wellicht, onbekendere keuken. Voor elk recept is een extra afbeelding van alle losse ingrediënten toegevoegd. Dit maakt het nog makkelijker alle ingrediënten te verzamelen voor je zelf aan de slag gaat. De fotografie in het kookboek is op een traditionele manier gedaan, de gerechten zien er erg aantrekkelijk uit. 🙂

Recepten
Zoals eerder vermeld zijn de gerechten snel en makkelijk te bereiden en dus geschikt voor de beginnende kok. Ondanks dat het kookboek in het Engels is geschreven en de recepten afkomstig zijn uit de Perzische keuken zijn de ingrediënten makkelijk te vinden vanwege de duidelijke afbeeldingen van de ingrediëntenlijsten. Dit kookboek bevat wel een aantal vlees gerechten maar er staan nog genoeg vegetarische en een aantal vegan opties in.

Al met al…
Dit kookboek is helemaal geschikt voor jou als je houdt van lekkere en smaakvolle gerechten, maar niet altijd tijd hebt om uren in de keuken te staan. Dit kookboek is ook een hele geschikte introductie voor het bereiden van Iraanse en Perzische gerechten. Door de korte ingrediëntenlijsten en de simpele bereidingswijze kan iedereen heerlijke gerechten uit deze keuken op tafel zetten! Wij raden dit kookboek zeker aan!

Benieuwd geworden naar ‘Parisa’s Persian Kitchen’ of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram of in een reactie. Wij zijn benieuwd!

Parisa’s Persian Kitchen
Parisa Nobakht
€29,99

REVIEW: Parisa's Persian Kitchen

 

Summary
REVIEW: Perisa's Persian Kitchen
Article Name
REVIEW: Perisa's Persian Kitchen
Description
In 'Parisa's Persian Kitchen' deelt Parisa Nobakht 50 lekkere recepten uit de Iraanse keuken met slechts vijf ingrediënten per recept.
Author
Isabel Schep
Volg Isabel

Isabel Schep

Creatieve foodie at De Hippe Vegetariër
Isabel is student Voeding en Diëtetiek en vervult de Food Creation stagiaire rol. Koken en bakken met vrienden vindt ze erg leuk om te doen. Daarnaast is ze in haar vrije tijd veel bezig met schilderen, tekenen en sporten. Leuk feitje; deze zoetekauw kun je altijd wakker maken voor monchoutaart en tiramisu!
Isabel Schep
Volg Isabel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt