REVIEW: Saladebijbel 
Tessa Emmen

REVIEW: Saladebijbel 

dinsdag 04 april 2023
Dit keer slaat de reeks aan kookbijbels weer raak met een nieuwe 'Saladebijbel'. Welmoed Bezoen stopt al haar passie voor eten in deze bijbel en zorgt ervoor elke salade weer een spannende creatie wordt. In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om de lekkerste salades, vinaigrettes en dressings te maken. Ook leer je met welke smaakmakers, krokantjes en andere toppings je werkelijk iedere salade binnen een handomdraai naar een hoger level tilt. We konden het natuurlijk niet laten om een kijkje te nemen in dit kookboek en jou te vertellen wat we ervan vonden! 
Inhoud en structuur

Het boek begint met een voorwoord van Welmoed Bezoen met haar ideeën over voeding en hoe ze de hele wereld heeft afgereisd om tot de meest diverse, uitgebreide en inspirerende saladebijbel te komen. Vervolgens wordt er verteld hoe je dit kookboek moet gebruiken en hoe de 'Saladebijbel' is ingedeeld. Daarna komt er een kort hoofdstuk over hoe de perfecte salade kan maken. Zoals je wel zult denken staan er in dit kookboek een flink aantal tips, die worden gebundeld in het hoofdstuk 'How to's'. Hierin staan bijvoorbeeld tips voor verschillende snijtechnieken, tot aan hoe je oude groenten weer crunchy krijgt. Als je verder leest, is het boek ingedeeld in verschillende hoofdstukken met daarin recepten voor elk moment van de dag. Zelfs voor de nachtuilen onder ons is er een 'Midnight munchiessalade' bedacht. Ook aan praktische salades is gedacht in het hoofdstuk 'meeneem salade’. Hierdoor is de 'Saladebijbel' erg divers en heeft het voor ieder wat wils! 
Lay-out

Inmiddels is de kookbijbel een algemeen begrip in de kookboek wereld. Dit keer weer met zijn kenmerkende omslag. Er staan mooie grafische afbeeldingen op die weergeven wat voor ingrediënten er in het boek voorkomen. Voornamelijk groente, fruit en dressings in groene, gele en grijze kleuren, wat een frisse uitstraling geeft. In het kookboek zelf worden er nog meer vrolijke kleuren gebruikt die erg zomers aanvoelen. De verschillende kleuren worden gebruikt om de verschillende categorieën in het kookboek aan te geven. De foto's bij de recepten geven een luxueuze uitstraling, het zijn mooie close-up foto's waar veel aandacht aan is besteed. Dit zie je ook terug in de styling van de recepten. Bij elk gerecht is er zorgvuldig een opvallend en bijpassend bord en tafelkleed uitgekozen. Hier en wordt er ook gebruik gemaakt van handen in de fotografie, waardoor de beelden echt tot leven komen. Dit oogt heel toegankelijk! 
Recepten

In de 'Saladebijbel' staan meer dan 200 recepten. Welmoed heeft haar recepten geschreven volgens haar persoonlijke ideeën over eten: “Ik eet alles wat ik zelf kan doodmaken met een goed geweten". Hierdoor zijn bijna alle recepten vegetarisch, maar vinden we hier en daar een enkeling aan recepten met vis. Daarnaast houdt zij ook rekening met het seizoen. Door dit kookboek zullen salades een nieuw imago krijgen en zal het allesbehalve saai zijn. Om het kiezen van een recept en doorbladeren van het kookboek makkelijk te maken zijn de salades ingedeeld op eetmomenten. Je kan simpele salades vinden voor bij het hoofdgerecht, tot aan salades waar je extra je best voor moet doen. De ingrediënten zijn makkelijk te vinden in de alledaagse supermarkten. Er staat een lijstje in het boek met ingrediënten die handig zijn om in huis te hebben, zoals oliën en verschillende soorten azijn. Daarnaast vind je ook een lijst met ingrediënten die minder bekend zijn, met een duidelijke uitleg. Alle recepten zijn voor vier personen met een ruime hoeveelheid per portie, zodat er altijd iemand mee kan eten of als je wat extra wilt opscheppen voor de grote trek.
 
Al met al…

Dit kookboek is voor iedereen erg toegankelijk. Door de verscheidenheid aan recepten kun je zelf kiezen hoe moeilijk je het zelf wilt maken en of je de salades verder wilt uitbreiden, met bijvoorbeeld een heerlijke vinaigrette. Er staan veel vegetarische, of zelfs volledig plantaardige recepten in, maar ook een enkeling met vis. Door dit kookboek worden jouw saladecreaties nooit meer als saai gezien! Wij zijn fan

Ben jij benieuwd geworden naar de 'Saladebijbel' of heb jij dit kookboek al in je bezit? Laat ons weten wat jij ervan vindt via Facebook, Instagram of in een reactie. We horen het graag! 

Saladebijbel
Bol.com | Libris
Welmoed Bezoen
34,99 | Carrera
ISBN 9789048865437  

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.