Print Friendly, PDF & Email

Opzoek naar een toetje of gebakje voor bij het zomerse weer? Deze tropische no-bake vegan cheesecake bites zijn perfect tijdens de zomer! Dit recept kost weinig tijd en moeite en brengt je naar een zonnige vakantiebestemming door de tropische smaak van mango en passievrucht. Lees hier het recept!

Ingrediënten
voor de bodem
250 g Medjoul dadels 
100 g amandelen 
100 g havermout  

voor de vulling
3 passievruchten 
2 limoenen, sap en rasp
1 blik (200 ml) kokosmelk
1 mango, in blokjes
200 g ongebrande cashewnoten
150 g kokoscrème (santen)
1 el agavesiroop 

Bereidingswijze
1. Week de cashewnoten minimaal 30 minuten in ruim heet water.
2. Maak ondertussen de bodem. Doe hiervoor de dadels, amandelen en de havermout in een keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Verdeel over de bodem van een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en duw het geheel goed aan.
3. Doe voor de vulling de geweekte cashewnoten, kokoscrème, kokosmelk, agavesiroop en het limoensap in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Voeg hierna de stukjes mango toe en spatel erdoorheen.
4. Verdeel de vulling over de bodem en lepel de passievruchtpitjes over de cake. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
5. Haal de vegan cheesecake uit de koelkast, garneer deze met limoenrasp en snijd in stukken.  

Heb jij deze tropische vegan cheesecake gemaakt? Deel een foto van jouw creatie op je Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Tropische no-bake vegan cheesecake bites
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time