Ben jij op zoek naar een toetje of gebakje voor bij het zomerse weer? Deze tropische no-bake cheesecake bites zijn perfect voor in de zomer (of elk ander moment dat je er zin in hebt)! Dit recept is volledig plantaardig, kost weinig tijd en moeite én brengt je naar een zonnige vakantiebestemming door de tropische smaak van mango en passievrucht. En het fijne is, je kunt dit recept ook maken waneer je geen oven hebt! Deze no-bake cheesecake bites stijven namelijk op in de koelkast. Heb jij ook trek gekregen? Lees hier het recept!
Ingrediënten no-bake cheesecake bites
voor de bodem
250 g Medjoul dadels
100 g amandelen
100 g havermout
voor de vulling
3 passievruchten
2 limoenen, sap en rasp
1 blik (200 ml) kokosmelk
1 mango, in blokjes
200 g ongebrande cashewnoten
150 g kokoscrème (santen)
1 el agavesiroop
Bereidingswijze
1. Week de cashewnoten minimaal 30 minuten in ruim heet water.
2. Maak ondertussen de bodem. Doe hiervoor de dadels, amandelen en de havermout in een keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Verdeel over de bodem van een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en duw het geheel goed aan.
3. Doe voor de vulling de geweekte cashewnoten, de kokoscrème, kokosmelk, agavesiroop en het limoensap in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Voeg hierna de stukjes mango toe en spatel erdoorheen.
4. Verdeel de vulling over de bodem. Snijd de passievruchten door de helft en lepel de passievruchtpitjes over de cake. Laat minimaal 4 uur rustig opstijven in de koelkast.
5. Haal de no-bake cheesecake uit de koelkast, garneer deze met limoenrasp en snijd in stukken zodat het bites worden. Eet smakelijk!
Heb jij deze no-bake cheesecake bites gemaakt? Deel een foto van jouw creatie op je Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd!
Ingrediënten no-bake cheesecake bites
voor de bodem
250 g Medjoul dadels
100 g amandelen
100 g havermout
voor de vulling
3 passievruchten
2 limoenen, sap en rasp
1 blik (200 ml) kokosmelk
1 mango, in blokjes
200 g ongebrande cashewnoten
150 g kokoscrème (santen)
1 el agavesiroop
Bereidingswijze
1. Week de cashewnoten minimaal 30 minuten in ruim heet water.
2. Maak ondertussen de bodem. Doe hiervoor de dadels, amandelen en de havermout in een keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Verdeel over de bodem van een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en duw het geheel goed aan.
3. Doe voor de vulling de geweekte cashewnoten, de kokoscrème, kokosmelk, agavesiroop en het limoensap in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Voeg hierna de stukjes mango toe en spatel erdoorheen.
4. Verdeel de vulling over de bodem. Snijd de passievruchten door de helft en lepel de passievruchtpitjes over de cake. Laat minimaal 4 uur rustig opstijven in de koelkast.
5. Haal de no-bake cheesecake uit de koelkast, garneer deze met limoenrasp en snijd in stukken zodat het bites worden. Eet smakelijk!
Heb jij deze no-bake cheesecake bites gemaakt? Deel een foto van jouw creatie op je Instagram en tag ons via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Of laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd!
3 Reacties
Moeten de cashew noten eerst nog fijngeprakt worden of gaan ze er heel in. Staat niet vermeld.
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Super lekker maar de bodem heb ik aangepast door er 30 gr gesmolten kokosolie en 2 eetlepels ahornsiroop aan toevoegen voegen, hij kleefde namelijk niet.
11:35 19 januari 2024Als je de dadels 5 min in warm water legt dan plakken ze beter.
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
In welke maat rechthoekige bakvorm gebruik je voor de bodem voor de tropische no-bake vegan cheesecake bites. Is dit 16x16 of 20x20. Ik wil dit recept graag een keer maken.
11:35 19 januari 2024Hi Thea, Dat is 28x19cm! Veel maakplezier, stuur je ons een foto als het af is? Wij zijn benieuwd! Liefs, Jitske
11:35 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.