Zo maak je zelf kimchi
Isabel Boerdam

Zo maak je zelf kimchi

zondag 18 februari 2024
Naar recept

Ingrediënten

Voor

4

personen

Ingrediënten

Zo maak je zelf kimchi

Stap 1

Doe de Chinese kool in een grote kom en voeg het zeezout aan toe. Door het toevoegen van het zeezout onttrekt het vocht uit de groente en verbreekt de structuur van de kool, wat ervoor zorgt dat de kimchipasta beter in de groente trekt. Masseer het zeezout goed in de Chinese kool, dek de kom af en laat minimaal 1 uur staan.

Stap 2

Doe de knoflooktenen, de gember en de sojasaus in een blender en mix tot een gladde pasta. Voeg de Koreaanse rode peper vlokken toe en zet opzij.

Stap 3

Spoel de Chinese kool goed af om het zout eraf te halen en knijp het overtollige vocht eruit. Meng alle groenten door elkaar in een grote kom. Voeg de kimchipasta toe en meng goed door, totdat alle groenten gelijkmatig zijn bedekt.

Stap 4

Stop alles in een steriele, glazen weckpot. Druk hierbij de groenten goed aan en stop de pot niet te vol.

Stap 5

Sluit de pot goed af en laat de kimchi op kamertemperatuur fermenteren voor zo’n 4-5 dagen. Om te voorkomen dat er te veel druk op komt te staan en de pot explodeert kun je hem het beste tussendoor af en toe openen.

Stap 6

Na 5 dagen en wanneer de smaak is zoals je wilt, kun je de kimchipot in de koelkast zetten, dit vertraagt het fermentatieproces.  Wij gebruiken de kimchi zelf vervolgens pas na zo’n 2-3 weken, zodat we zeker weten dat hij op z’n lekkerst is!

Heb jij weleens zelf kimchi gemaakt? Laat ons weten hoe je het vond in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.