...

GRATIS ONLINE SAPPENKUUR: 29 juni t/m 5 juli

door | 17 jun 2015 | Detox, Eetpatroon, Nieuws

Print Friendly, PDF & Email

Wil jij graag lekker in je vel zitten deze zomer? Wil jij een gezonde start maken of je eetpatroon veranderen? Wil jij een keer een echte sappen-detox ervaren? Wil jij gratis meedoen vanuit huis? JA! Daarom organiseert De Hippe Vegetariër in samenwerking met specialist en gastblogger Jessie Kuipers van 29 juni tot en met 5 juli voor de vierde keer de GRATIS ONLINE SAPPENKUUR! Aanstaande zaterdag 20 juni volgt de boodschappenlijst en dan gaan we maandag 29 juni van start. Meld je nu aan op onze DETOX FACEBOOKPAGINA!

Wat is detoxen?
Detoxen is lang niet zo heftig en eng als het klinkt. Detoxen is simpelweg een proces waarin je een stapje terug doet, back to the basics. Hierdoor geef je je lichaam de ruimte om alle negatieve effecten van onze omgeving op ons lichaam te elimineren. Denk aan uitlaatgassen, rook en onnatuurlijke toevoegingen aan ons eten. Detoxen is tegenwoordig een manier om je gezonde en bewuste levensstijl te ondersteunen en je lichaam in optimale conditie te houden, net alsof je je auto voor een beurt naar de garage brengt. Bovendien is het een goede manier om jezelf weer even op het ‘rechte pad’ te brengen. Meestal eten we namelijk veel meer dan nodig is: door vermoeidheid, emotie, omdat we het ‘verdiend’ hebben of gewoon omdat het zo gezellig is. Dus nam jij wel heel veel chocoladekoekjes, chips of wijntjes de laatste tijd? Dan is dit een goed moment om weer even met een schone lei te beginnen. Wedden dat je na een week die behoefte niet meer voelt en de moed hebt om gezond verder te gaan?

Reiningsproces
De sappenkuur is een reinigingsproces. Zo is een van de voordelen van detoxen door middel van het drinken van juicen en smoothies is dat de lever, de nieren en het bloed gezuiverd worden. Dit zuiveringsproces kan niet plaats vinden gedurende een normaal eetpatroon, doordat suikers, cafeïne, alcohol en nicotine dit proces belemmeren. Ook het immuunsysteem en het hormonaalsysteem worden gestimuleerd en de afhankelijkheid van zulke producten zoals suiker, cafeïne, nicotine en alcohol worden direct verminderd. Tot slot geeft het je huid, je haar en je nagels een boost en vliegen eventuele ongewenste pondjes er vanaf. Wat is fijner dan helemaal lekker in je vel te zitten en gezond en energiek van de zomer te genieten?

Jessie’s sappenkuur
Gastblogger Jessie Kuipers biedt haar unieke sappenkuur exclusief aan online op De Hippe Vegetariër. De vorige drie edities waren een groot succes! Begin dit jaar maakten maar liefst 3500 deelnemers hun goede voornemens direct waar en dat zal deze zomer herhaald worden! Van maandag 29 juni tot en met zondag 5 juli zullen we van start gaan met een sappenkuur van zeven dagen die zal zorgen voor meer energie, een betere slaap, een uitgeruster gevoel, een sterker immuunsysteem en een fitter lichaam. Op dag 1 en 2 gaat het om afbouwen. Geen zuivel meer, geen pasta/rijst/aardappelen meer, geen suikers, E-nummers of andere toevoegingen, en natuurlijk geen koffie en alcohol. Op deze eerste twee dagen eten we nog wat vast en warm voedsel in de vorm van soepen en salades, maar vanaf dag 3 is dat afgelopen: vijf keer per dag de lekkerste smoothies en juices voor de rest van de week!

Wat kan je verwachten?
Op dag 1, 2, 3 en eventueel 4 kan je – afhankelijk van hoeveel moeite je lichaam heeft met deze switch – hoofdpijn verwachten, je wat slapper voelen en honger ervaren. Inprincipe is het gewoon een kwestie van doorzetten en niet te drukke dagen plannen. De dagelijkse bezigheden zijn geen enkel probleem in deze week, maar intensief sporten wordt vanaf dag 4 afgeraden. Lekker wandelen of yoga is een goed alternatief en helpt je lichaam de gifstoffen af te voeren. Mocht je het echt niet trekken qua honger of toch wat meer energie nodig hebben, maak dan een extra glas sap, voeg er een avocado aan toe of neem bij uitzondering een stuk fruit. Voor de echte die-hards is er op dag 8 en 9 de optie om een echte ‘lever-cleanse’ te doen (kijk voor ervaringsverhalen op de facebook-pagina van onze winterkuur), deze zullen wij deze zomer echter niet expliciet aanbieden. Na de sappenkuur is je lichaam helemaal schoon, merk je dat je hoofd fris is en zit je echt lekker in je vel. Wel is het van belang om daarna rustig op te bouwen: idealiter herhaal je dag 1 en 2 weer in omgekeerde volgorde (2, 1), maar kleinere porties en goed naar je lichaam luisteren werkt ook. Keep up the good work daarna!

Hoe bereid je je voor?
Als je van jezelf weet dat je lichaam een enorme omslag zal moeten maken, probeer dan al wat eerder te stoppen met koffie, alcohol en suiker. Dit gaat je zeker helpen om de week makkelijker vol te houden. In de week zelf is de sappenkuur zo efficiënt mogelijk opgezet om het ook voor hard werkende of studerende mensen mogelijk te maken. Zo drink je vijf sappen per dag, gebaseerd op drie recepten. Dus het voorbereiden valt te overzien en kost alles bij elkaar zeker niet meer tijd dan op een normale dag. Wel kost het wat meer voorbereiding om alles mee te nemen naar kantoor bijvoorbeeld, daarom komt het menu voor de dag met de recepten als savonds om 18.00 online voor de volgende dag. Een uitgebreide boodschappenlijst met daarop alle benodigde ingrediënten, apparatuur en andere tips komt aanstaande zaterdag 20 juni online! Dus vanaf dan kan de voorbereiding starten.

TIP: Wil je speciale aanbiedingen ontvangen? Detoxtips in je mailbox? En meer gezonde inspiratie? Schrijf je dan nu in voor de detox-nieuwsbrief van De Hippe Vegetariër:

[yks-mailchimp-list id=”c6839450f1″ submit_text=”Submit”]

Dus… ben je er klaar voor? Doe je mee? Op maandag 28 juni gaat de GRATIS ONLINE SAPPENKUUR van start! Laat zien dat je ervoor gaat en meld je aan op onze DETOX FACEBOOKPAGINA. Nodig je ook je vrienden uit?

Meer weten over Jessie Kuipers? Kijk op haar website: www.jessiekuipers.com.

Doe jij mee met onze detox-week? Deel dan nu je ervaringen op onze DETOX FACEBOOKPAGINA. Dit is dé plek om elkaar te motiveren en samen deze week te overleven. Op naar de beste versie van jezelf!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
GRATIS ONLINE SAPPENKUUR: 29 juni t/m 5 juli
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 7 Review(s)
Jessie Kuipers
Volg Jessie

Jessie Kuipers

Eigenaar en detox-expert at JK Bodywork
Jessie is de detox-expert van De Hippe Vegetariër, die als geen ander weet hoe het voelt om je leven om te keren. Zo leidde Jessie een avontuurlijk en wild bestaan, totdat ze het roer omgooide en zich ging verdiepen in spiritualiteit en goede voeding. Dit leidde haar naar Raw Food, de Trager Methode en uiteindelijk naar haar eigen “bodywork” praktijk waarin ze mensen op allerlei manieren helpt om weer het beste uit zichzelf te halen. Samen met Jessie begeleidt Isabel regelmatig een gespecialiseerde detox-week voor lezers op De Hippe Vegetariër.
Jessie Kuipers
Volg Jessie

Latest posts by Jessie Kuipers (see all)

29 Reacties

 1. Cim

  Hallo!
  Een vraag jullie hebben 2 detoxen erop staan.1 van de winter een vande winter. Welke zou ik beter kunnen doen om te beginnen? Wil graag proberen.
  Alvast bedankt
  En waar zie ik als jullie reageren hierop?

  Liefs

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Hi Cim! De “detox” is best wel pittig met niet de lekkerste sapjes en een heftige lever cleanse op het einde, maar wel heel gaaf om te doen. De “sappenkuur” is iets beter vol te houden met lekkere fruit juices, maar wel meer dagen achter elkaar sappen dan bij de detox, bij die eerste eet je tm dag 4 nog salade savonds. Tja… Ik zou denk ik voor de detox gaan en de sappenkuur in de zomer, maar kan net zo goed andersom als je niet uitkijkt naar al die groente sappen 🙂 Benieuwd wat je kiest! Zet m op!!

   Antwoord
 2. Sigrid

  Hai Isabel,

  Nou, afgezien van de boodschappen, ben ik er klaar voor. De slowjuicer is binnen….een jarenlange wens in vervulling gegaan hiermee en dit was een mooi reden 🙂
  Wat ik me wel afvraag, aangezien ik al ruim 30 jaar dagelijks hoofdpijn heb, is of je wel (indien) nodig hier iets voor kunt nemen. Tenslotte moet ik wel gewoon mijn werk kunnen blijven doen. Heb niet de luxe dat ik de hele week vrij ben namelijk.

  Groetjes Sigrid

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Hi Sigrid! Fantastisch, geniet van je slowjuicer, echt de moeite waard dat apparaat 🙂 Heb je ook je huisarts geraadpleegd omtrent die hoofdpijn? Het mooie van een ‘detox’ is dat je ook ontgift van je gewenning aan medicijnen, het beste zou dus zijn om deze niet te nemen. De hoofdpijn kan daardoor aanvankelijk erger worden (want je lichaam moet ook wennen aan geen koffie/suiker enzovoorts), maar ik verwacht dat de hoofdpijn aan het einde van de week juist minder is. Kijk nog even goed of dit het beste moment is dat je deze detox wilt doen. Ik zou je liever willen aanraden om toch een dag vrij te nemen of te kunnen nemen (als nodig), zodat je het detoxproces zonder medicijnen zijn werk kan laten doen. Heel erg veel succes in ieder geval, ik hoop dat het een mooie ervaring wordt voor je!

   Antwoord
 3. Dyon

  Hoi, kan ik de detox ook combineren met de teatox (van Bootea?) of is dat niet handig?

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dag Dyon, wat houdt dit precies in? 🙂

   Antwoord
 4. Corry

  Ik ben al gestart met de voorbereiding…..ik kijk er naar uit

  Antwoord
 5. Merle

  Wat een goed voornemen, ik doe mee!
  Daarbij ben ik erg nieuwsgierig hoe het me gaat bevallen.

  Ik ben benieuwd wanneer de recepten voor de sapjes op de site komen.
  Liefst wil ik me voor de start alvast voorbereiden.
  Op zaterdagen worden mijn biologische boodschappen via Beter Bio bezorgd (super luxe ;))
  En daarvoor moet ik op donderdagen altijd uiterlijk mijn wensen doorgeven.
  Tja en wat is er nou lekkerder dan een sapje dat ook nog eens gemaakt is van bio-producten.

  Kortom, ik ben benieuwd naar jullie planning 🙂

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dag Merle! Aanstaande zaterdag komt de boodschappen lijst online en we beginnen op
   29 juni met dag 1 dus ruim de tijd om je boodschappen door te geven 🙂 de recepten van de sapjes voor de dag vind je steeds de avond van te voren, dus voor het eerst op zondag 28 juni om 18.00. Leuk dat je meedoet!

   Antwoord
 6. Lisette

  Beste Isabel,

  Ik ga zeker mee doen!
  Vraagje…. Kun je ook een sapcentrifuge gebruiken?
  En mag je naast de sapjes wel thee drinken?

  Groetjes

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dag Lisette,

   Een sapcentrifuge gaat zeker en thee (groen/wit/rooibos/gember) is onbeperkt!

   Zet ‘m op!

   Antwoord
 7. Nur

  Dag Isabel,

  Lijkt me echt een uitdaging om dit te doen. Weet je misschien hoe het zit met medicijngebruik?
  Zelf ben ik aan de ijzertabletten op doktersrecept voor de komende 3 maanden ivm bloedarmoede. Kan ik dan veilig meedoen?

  Alvast dank en succes met de detox!

  Nur

  Antwoord
  • Elleke

   Beste Nur,

   Vorig jaar had ik chronisch ijzer tekort, dit komt vaak door B12 tekort. B12 zorgt ervoor dat ijzer in je bloed wordt opgenomen. Naast B12 ( van merk Now) zuigtabletten in combinatie met foliumzuur die gelijk in je bloed worden opgenomen kan je ook ijzerdrank nemen. Ik deel dit omdat ik weet hoe vermoeiend een ijzer tekort is. Succes.

   Antwoord
   • Isabel Boerdam

    Dank voor de goede tip Elleke!!

    Antwoord
 8. Manuela

  Hoi Isabel, ik ben van de partij. Zijn de laatste dagen gebaseerd op dr. Clarks leverreiniging?

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dag Manuela! Leuk dat je meedoet. Dat klopt helemaal! Misschien dat Jessie er haar eigen draai aan heeft gegeven, maar de essentie is hetzelfde!

   Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dank voor de toevoeging Froukje. Het is algemeen bekend dat er veel voors en tegens zijn, maar ik voel me er goed bij en nodig mijn lezers graag uit om het ook eens te ervaren, dan kan ieder voor zich oordelen 🙂

   Antwoord
 9. Tamara

  Goh, ik ben daar de voorbije maand 2 keer aan begonnen en afgehaakt na 2 of 3 dagen. Wou dat ik op dat vlak iets meer karakter had :p

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Op 23 juni doen we het met z’n allen Tamara! Dit keer gaat het je lukken!! 🙂

   Antwoord
 10. Maaike

  Hallo! Wat een goed initiatief! Ik doe graag mee! Ik heb wel een hele goede blender maar geen juicer. Is het dan wel te doen?

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Ha Maaike! Dat is zeker te doen 🙂 Het is dan wel een aanrader om een goede zeef te hebben omdat sommige sapjes (zoals met spinazie ofzo) echt niet lekker zijn met ‘stukjes’, een juicer maakt daar echt sap van. Zelf zeef ik met een soort zakje van hele dunne garen waar ik het sap dan uitknijp, alsof ik een koe aan het melken ben 😉 Je kan vast zoiets vinden! Of accepteren dat het wat vaker ‘dik’ sap is. Zet ‘m op!

   Antwoord
 11. Sandra Dingemanse

  Ik heb er zin in!

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Ik ook Sandra! Ik en mijn lichaam zijn er helemaal aan toe 🙂

   Antwoord
   • Isabel Boerdam

    Ha Sandra! Op 23 juni wordt op De Hippe Vegetarier opnieuw de detox-week aangeboden! Doe je weer mee? 🙂

    Antwoord
 12. chantal

  Hi Isabel, Leuk dat je weer terug bent. Een Detox week precies op het juiste moment 🙂 De beste wensen nog!

  Antwoord
  • Isabel Boerdam

   Dank voor je leuke berichtje Chantal! Ik ben er ook helemaal klaar voor. Kan niet wachten weer helemaal fris en fruitig te zijn en lekker in m’n vel te zitten na al die heerlijke feestjes. Ik doe met je mee!!

   Antwoord
   • Isabel Boerdam

    Ha Chantal! Op 23 juni wordt op De Hippe Vegetarier opnieuw de detox-week aangeboden! Doe je weer mee? 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt