Print Friendly, PDF & Email

Wil jij graag lekker in je vel zitten deze zomer? Wil jij een gezonde start maken of je eetpatroon veranderen? Wil jij een keer een echte sappen-detox ervaren? Wil jij gratis meedoen vanuit huis? JA! Daarom organiseert De Hippe Vegetariër in samenwerking met specialist en gastblogger Jessie Kuipers van 29 juni tot en met 5 juli voor de vierde keer de GRATIS ONLINE SAPPENKUUR! Aanstaande zaterdag 20 juni volgt de boodschappenlijst en dan gaan we maandag 29 juni van start. Meld je nu aan op onze DETOX FACEBOOKPAGINA!

Wat is detoxen?
Detoxen is lang niet zo heftig en eng als het klinkt. Detoxen is simpelweg een proces waarin je een stapje terug doet, back to the basics. Hierdoor geef je je lichaam de ruimte om alle negatieve effecten van onze omgeving op ons lichaam te elimineren. Denk aan uitlaatgassen, rook en onnatuurlijke toevoegingen aan ons eten. Detoxen is tegenwoordig een manier om je gezonde en bewuste levensstijl te ondersteunen en je lichaam in optimale conditie te houden, net alsof je je auto voor een beurt naar de garage brengt. Bovendien is het een goede manier om jezelf weer even op het ‘rechte pad’ te brengen. Meestal eten we namelijk veel meer dan nodig is: door vermoeidheid, emotie, omdat we het ‘verdiend’ hebben of gewoon omdat het zo gezellig is. Dus nam jij wel heel veel chocoladekoekjes, chips of wijntjes de laatste tijd? Dan is dit een goed moment om weer even met een schone lei te beginnen. Wedden dat je na een week die behoefte niet meer voelt en de moed hebt om gezond verder te gaan?

Reiningsproces
De sappenkuur is een reinigingsproces. Zo is een van de voordelen van detoxen door middel van het drinken van juicen en smoothies is dat de lever, de nieren en het bloed gezuiverd worden. Dit zuiveringsproces kan niet plaats vinden gedurende een normaal eetpatroon, doordat suikers, cafeïne, alcohol en nicotine dit proces belemmeren. Ook het immuunsysteem en het hormonaalsysteem worden gestimuleerd en de afhankelijkheid van zulke producten zoals suiker, cafeïne, nicotine en alcohol worden direct verminderd. Tot slot geeft het je huid, je haar en je nagels een boost en vliegen eventuele ongewenste pondjes er vanaf. Wat is fijner dan helemaal lekker in je vel te zitten en gezond en energiek van de zomer te genieten?

Jessie’s sappenkuur
Gastblogger Jessie Kuipers biedt haar unieke sappenkuur exclusief aan online op De Hippe Vegetariër. De vorige drie edities waren een groot succes! Begin dit jaar maakten maar liefst 3500 deelnemers hun goede voornemens direct waar en dat zal deze zomer herhaald worden! Van maandag 29 juni tot en met zondag 5 juli zullen we van start gaan met een sappenkuur van zeven dagen die zal zorgen voor meer energie, een betere slaap, een uitgeruster gevoel, een sterker immuunsysteem en een fitter lichaam. Op dag 1 en 2 gaat het om afbouwen. Geen zuivel meer, geen pasta/rijst/aardappelen meer, geen suikers, E-nummers of andere toevoegingen, en natuurlijk geen koffie en alcohol. Op deze eerste twee dagen eten we nog wat vast en warm voedsel in de vorm van soepen en salades, maar vanaf dag 3 is dat afgelopen: vijf keer per dag de lekkerste smoothies en juices voor de rest van de week!

Wat kan je verwachten?
Op dag 1, 2, 3 en eventueel 4 kan je – afhankelijk van hoeveel moeite je lichaam heeft met deze switch – hoofdpijn verwachten, je wat slapper voelen en honger ervaren. Inprincipe is het gewoon een kwestie van doorzetten en niet te drukke dagen plannen. De dagelijkse bezigheden zijn geen enkel probleem in deze week, maar intensief sporten wordt vanaf dag 4 afgeraden. Lekker wandelen of yoga is een goed alternatief en helpt je lichaam de gifstoffen af te voeren. Mocht je het echt niet trekken qua honger of toch wat meer energie nodig hebben, maak dan een extra glas sap, voeg er een avocado aan toe of neem bij uitzondering een stuk fruit. Voor de echte die-hards is er op dag 8 en 9 de optie om een echte ‘lever-cleanse’ te doen (kijk voor ervaringsverhalen op de facebook-pagina van onze winterkuur), deze zullen wij deze zomer echter niet expliciet aanbieden. Na de sappenkuur is je lichaam helemaal schoon, merk je dat je hoofd fris is en zit je echt lekker in je vel. Wel is het van belang om daarna rustig op te bouwen: idealiter herhaal je dag 1 en 2 weer in omgekeerde volgorde (2, 1), maar kleinere porties en goed naar je lichaam luisteren werkt ook. Keep up the good work daarna!

Hoe bereid je je voor?
Als je van jezelf weet dat je lichaam een enorme omslag zal moeten maken, probeer dan al wat eerder te stoppen met koffie, alcohol en suiker. Dit gaat je zeker helpen om de week makkelijker vol te houden. In de week zelf is de sappenkuur zo efficiënt mogelijk opgezet om het ook voor hard werkende of studerende mensen mogelijk te maken. Zo drink je vijf sappen per dag, gebaseerd op drie recepten. Dus het voorbereiden valt te overzien en kost alles bij elkaar zeker niet meer tijd dan op een normale dag. Wel kost het wat meer voorbereiding om alles mee te nemen naar kantoor bijvoorbeeld, daarom komt het menu voor de dag met de recepten als savonds om 18.00 online voor de volgende dag. Een uitgebreide boodschappenlijst met daarop alle benodigde ingrediënten, apparatuur en andere tips komt aanstaande zaterdag 20 juni online! Dus vanaf dan kan de voorbereiding starten.

TIP: Wil je speciale aanbiedingen ontvangen? Detoxtips in je mailbox? En meer gezonde inspiratie? Schrijf je dan nu in voor de detox-nieuwsbrief van De Hippe Vegetariër:

[yks-mailchimp-list id=”c6839450f1″ submit_text=”Submit”]

Dus… ben je er klaar voor? Doe je mee? Op maandag 28 juni gaat de GRATIS ONLINE SAPPENKUUR van start! Laat zien dat je ervoor gaat en meld je aan op onze DETOX FACEBOOKPAGINA. Nodig je ook je vrienden uit?

Meer weten over Jessie Kuipers? Kijk op haar website: www.jessiekuipers.com.

Doe jij mee met onze detox-week? Deel dan nu je ervaringen op onze DETOX FACEBOOKPAGINA. Dit is dé plek om elkaar te motiveren en samen deze week te overleven. Op naar de beste versie van jezelf!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
GRATIS ONLINE SAPPENKUUR: 29 juni t/m 5 juli
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 7 Review(s)