Print Friendly, PDF & Email

Vandaag het recept voor een Oosterse slawrap met pinda dipsaus. Wist je dat de blaadjes van sla best wel stevig zijn? Zo kan je ze vullen met jouw favoriete ingrediënten en maak je een lekkere en snelle slawrap. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. En nu kan je ook zelf aan de slag! Duik die keuken in en probeer je lievelings wrap, maar dan in een slablad. Lekker!

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen 

Wrap:
2 romaine sla
250 g glasnoedels
1 rijpe mango, gesneden in reepjes
1 winterpeen, in noodels of reepjes
200 g spitskool, gesneden
2 eetlepels ongezouten pinda’s

Dipsaus:
8 eetlepels pindakaas
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel limoensap

Hoe maak je het?

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking ongeveer 10 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Laat de noedels daarna minimaal 1 minuut in koud water staan.
  2. Snijd de onderkant van de romaine sla af, pluk de blaadjes en was deze onder koud water. Zet apart.
  3. Voor de dressing meng je de pindakaas, chilisaus, sojasaus en limoensap in een pot. Schud de pot net zo lang tot de ingrediënten goed gemengd zijn.
  4. Hak de pinda’s grof.
  5. Vul de slablaadjes met een klein handje noedels, mango, winterpeen en spitskool. Giet een beetje van de dressing over de slawrap. Tot slot strooi je pinda’s over de wrap. Rol op en serveer direct met extra dressing apart, voor de liefhebber.

Smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Oosterse slawrap met pinda dipsaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!