Print Friendly, PDF & Email

Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord een heuse fruitariër: Aleid (31) eet sinds drie jaar uitsluitend fruit en als chef is ze niet weg te slaan uit de keuken.

Je staat hele dagen te kokkerellen!
‘En met veel plezier. Ik maak voornamelijk vegan gerechten. Hartstikke leuk om te doen, ga helemaal los met groenten, noten en zaden. Wel een tikje gek: de meeste van de gerechten die ik bedenk kan ik zelf niet eten of proeven. Als fruitariër eet ik dat natuurlijk niet.’

Fruitariër?
‘Ja. Het begon met het eten van raw food, en eindigde met het fruitarisme. Daarvoor at ik nog ‘gewoon’, inclusief vlees en zuivel. Maar daar voelde ik mij niet goed bij. Ik had het idee dat ik heel ongezond bezig was. Sinds ik de overstap heb gemaakt naar fruitarisme heb ik dat idee niet meer. Ik voel me kiplekker!’

Wat is de grootste uitdaging?
‘Variatie. Een tijd lang at ik alleen maar mango’s. En dan heb ik het al gauw over een stuk of vijftien mango’s per dag. Het verveelde me niet, maar nu ik meer varieer in mijn gerechten vind ik dat fijner. Zo wissel ik tropisch fruit als met komkommer, avocado en tomaat. Want dat is ook fruit he?’

Reacties van de omgeving?
‘Verdeeld. Ik krijg veel positieve reacties van mensen om mij heen. Zij zien dat ik een nieuwe levensstijl heb gevonden die goed bij mij past. Maar ik krijg ook veel kritiek over mij heen van mensen die het maar gek vinden. Dat probeer ik los te laten: het gaat helemaal niet om hen.’

Wil jij ook je verhaal kwijt? Laat een reactie achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. Wie weet ben jij de volgende keer aan het woord in deze rubriek!

Summary
Straatinterview: Aleid over een fruit-dieet
Article Name
Straatinterview: Aleid over een fruit-dieet

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!