Print Friendly, PDF & Email

Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord: Eva (24) woont in Amsterdam, was al een tijdje flexitariër maar is sinds een jaar officieel vegetariër en omschrijft zichzelf qua eetgedrag als een gewoontedier.

Krijg je vaak opmerkingen over je vega lifestyle?
‘Praat me er niet van. De meest gehoorde vraag is nog altijd: ‘waarom ben je vegetariër?’ Daar word ik echt heel moe van. In het afgelopen jaar ben ik er achter gekomen dat er nog veel vooroordelen rondom vegetarisch eten bestaan. Sommigen hebben nog het klassieke beeld van de geitenwollensokken-types voor zich. Zo ouderwets en hopeloos achterhaald.’

Waarom ging je van flexi naar vega?
‘Ik at sowieso al weinig vlees omdat ik het niet lekker vind. En als dochter van een dierenarts heb een hekel aan dierenleed. Dat bij elkaar zorgde ervoor dat ik een jaar geleden definitief de knoop doorhakte: ik word vegetariër.’

En, hoe bevalt het?
‘Ik voel me er heel goed bij. Wat ik wel lastig vind is gevarieerd eten. Ik heb een aantal vaste recepten die ik vaak maak, maar het bedenken van nieuwe gerechten vind ik maar wat moeilijk. Gelukkig bestaan er veel goede foodblogs die mij daar bij kunnen helpen, waaronder jullie natuurlijk.’

Favoriete gerecht?
‘Ik ben erg van de gevulde groenten. Dus bijvoorbeeld een paprika met couscous en kaas. Af en toe waag ik me aan de vleesvervanger, maar dat vind ik niet altijd nodig. Vaak heb ik aan groenten al genoeg.’

Tip voor beginners?
‘Probeer eens een week vegetarisch te eten: geen vlees en geen vis. Zo kun je ontdekken of het iets voor jou is zonder meteen een grote verplichting aan te gaan. Ervaar je het als prettig? Ga er dan voor!’

Wil jij ook je verhaal kwijt? Laat een reactie achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. Wie weet ben jij de volgende keer aan het woord in deze rubriek!

Summary
Straatinterview: Eva over vegetarisch eten
Article Name
Straatinterview: Eva over vegetarisch eten

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!