Print Friendly, PDF & Email

Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord: Kelly (29) is eigenaar van YAY Health store, eet overwegend veganstisch en was ooit een heuse keukenprinses, maar heeft het nu vaak te druk om uitgebreid te koken.

Waarom vegan?
‘Ik was al vier vegetariër toen ik besloot mee te doen aan de vegan challenge. Tijdens die challenge eet je vier weken lang geen dierlijke producten. Het leek me ‘t ideale moment om te kijken of dat iets voor mij is. Dat was een maand voordat ik de New York Marathon zou gaan lopen. Iedereen verklaarde me voor gek, zei dat ik mijn krachten nodig had en dat ik door zuivel uit mijn dieet te schrappen eiwitten tekort zou komen.’

En hoe ging de marathon?
‘In één woord: fantastisch’

You proved them wrong!
‘Zeg dat wel! En dat vond ik geweldig, ik heb laten zien dat veganistisch eten niet ongezond is. Sindsdien heb ik geprobeerd mijn leven zo gezond en bewust mogelijk in te richten, daarbij rekening houdend met mens en milleu. En omdat ik niet de enige ben die dat wil, help ik anderen bij het realiseren van deze wensen.’

Is dat waarom je YAY hebt opgericht?
‘Ja. Bij YAY kun je yoga lessen volgen, wat goed is voor zowel het lichaam als de geest. Daarnaast hebben we een winkel waar alleen eerlijke producten worden verkocht. En dan is er natuurlijk nog het restaurant waar uitsluitend vegan en raw food wordt geserveerd. Kortom: YAY is een plek waar je terecht kunt voor een evenwichtige levensstijl.’

Wil jij ook je verhaal kwijt? Laat een reactie achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. Wie weet ben jij de volgende keer aan het woord in deze rubriek!

Summary
Straatinterview: Kelly over veganistisch eten
Article Name
Straatinterview: Kelly over veganistisch eten

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!