Print Friendly, PDF & Email

Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord: Rianne (32) woont in Amsterdam, is een voorzichtige flexitariër, een heuse keukenprinsses en haar favoriete vega maaltijd is gado gado.

Eet je vaak vegetarisch?
‘Geregeld. Ik zou wel vaker vegetarisch willen eten, maar mijn vriend gaat klagen als ‘ie geen vlees krijgt. Mannen zijn echte carnivoren, denk ik dan maar. Zelf ken ik dat niet: een dagje vega vind ik juist wel goed.’

Ben je een bewuste eter?
‘Ja. In de zin van: ik vind het belangrijk dat er niets aan eten wordt toegevoegd. Geen extra suikers, geen E-nummers etc. Geef mij het maar gewoon puur.’

En dol op de Indische keuken dus?
‘Dat is nog zacht uitgedrukt. Ik heb roots in Indonesië en ben opgegroeid met vele rijsttafels. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken kent die keuken vele vegetarische gerechten.’

Wat maak je dan zoal?
‘Erg lekker vind ik gado gado, een gerecht met veel groenten en pindasaus. Maar lekkere wokgerechten met rijst vind ik ook heerlijk.’

Sta je vaak in de keuken?
‘Ja en vrijwel altijd met veel plezier. Ik heb een drive om te experimenteren en probeer dan ook graag nieuwe dingen uit. Laatst stuitte ik op Kardamom, een soort kruid. Ik kende het nog niet en besloot het eens te proberen.’

En?
‘Ik heb gezocht naar recepten met Kardamom en vond er eentje waarin het werd gebruikt in een appeltaart. Nou, daar had ik wel oren naar. Het was heerlijk.’

Wil jij ook je verhaal kwijt? Laat een reactie achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. Wie weet ben jij de volgende keer aan het woord in deze rubriek!

Summary
Straatinterview: Rianne over vegetarisch eten
Article Name
Straatinterview: Rianne over vegetarisch eten

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!