Print Friendly, PDF & Email

Wij gingen de straat op en vroegen mensen naar hun keuze om minder vlees te eten, hun favoriete groente en de grootste uitdaging in de vegetarische keuken. Vandaag aan het woord: Sanne (32) woont met veel plezier in Amsterdam, eet bewust minder vlees en is een keukenprinses in wording.

Sta je vaak in de keuken?
‘Ja, ik ben dol op koken! Ik zie het als een vorm van meditatie. Het klinkt misschien gek in de oren van velen, maar koken werkt voor mij ontspannend. Ik word er ontzettend relaxt van en kom helemaal tot rust. Vandaar dat ik dus vaak vrienden uitnodig om bij mij te komen eten. Dan heb ik weer een excuus om de keuken in te duiken.’

Eet je vaak vegetarisch?
‘Ja, ik eet erg weinig vlees. Kan me de laatste keer dat ik een biefstuk stond te bakken niet eens meer herinneren. Dat wil wel wat zeggen.’

Is dat een bewuste keuze?
‘Ik vind het belangrijk rekening te houden met mens en milieu. Daarom eet ik zoveel mogelijk seizoensgroenten en fair trade producten. Het eten van minder vlees hoort daar ook bij.’

Waar doe je je inkopen?
‘Ik koop mijn groenten en fruit het liefst zo vers mogelijk. En nergens is het verser dan op de markt. Mijn favorieten zijn de Albert Cuyp en de Noordermarkt. Maar ik stap ook nog steeds geregeld de Albert Heijn binnen hoor. Wel zo snel en handig.’

Favoriete groente?
‘Venkel. Die anijsachtige smaak is uniek en ik vind het heerlijk. Tip: probeer ‘t eens door een salade in combinatie met sinaasappel of bereid ‘m in de oven. Smullen.’

Wil jij ook je verhaal kwijt? Laat een reactie achter onder dit artikel of stuur ons een berichtje via Facebook, Instagram of Twitter. Wie weet ben jij de volgende keer aan het woord in deze rubriek!

 

Summary
Straatinterview: Sanne over vegetarisch eten
Article Name
Straatinterview: Sanne over vegetarisch eten

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!