...

Kookboek: 7 ingrediënten vegan

door | 4 jul 2018 | Kookboeken, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

7 ingrediënten vegan van Rita Serano is het nieuwste vegan kookboek! Dit boek laat zien dat veganistisch koken gezond en lekker kan zijn. Oók met maar een aantal ingrediënten. Sommige mensen denken dat een plantaardig eetpatroon ingewikkeld is en je er enorm veel ingrediënten voor in huis moet halen. 7 ingrediënten vegan laat zien dat dat helemaal niet het geval is!

Rita Serano
Rita Serano is een receptontwikkelaar, foodblogger en fotograaf. Ze heeft in de loop der tijd een eigen gezonde, plantaardige kookstijl ontwikkeld die de seizoenen volgt. Ze woont in Amsterdam en Frankrijk en daar haalt zij dan ook haar inspiratie vandaan. Haar gerechten zijn geïnspireerd op het drukke stadsleven van Amsterdam en het rustige Franse platteland!

Recepten
De gerechten bestaan, zoals de naam al doet vermoeden, uit maximaal 7 ingrediënten. Dit is inclusief eventuele kruiden. Dit boek bewijst dat je écht niet veel nodig hebt om lekker, gezond en veganistisch te eten. Bovendien zijn het vrij normale ingrediënten, altijd fijn. De recepten zijn ingedeeld op verschillende soorten maaltijden. Zo heb je ‘start’ waarin ontbijtrecepten staan, van olievrije basisgranola tot broodlasagne met amandelcustard. In ‘vers’ vind je veel soepen en salades. In ‘snel’ staan hoofdgerechten die snel klaar te maken zijn, zoals pasta’s, wokgerechten en groenteschotels. In ‘voedzaam’ vind je allerlei verschillende gerechten of onderdelen van de hoofdmaaltijd, variërend van een rode koolsteak tot zoete aardappel gnocchi. Het hoofdstuk ‘delen’ bevat kleinere gerechten, zoals smoky burgers, courgettefrittata, een heuse sushi sandwich of gevulde tomaten. In ‘zoet’ staan de lekkerste taarten, koeken en andere desserts. Het boek eindigt met het hoofdstuk ‘basis’, waarin uiteraard de basisrecepten staan beschreven voor vegan musthaves als groentebouillon, cashewroom, hummus en kikkererwtencroutons.

Lay-out
De styling van het boek is precies how we like it. 7 ingrediënten vegan heeft een rustieke en elegante uitstraling. De basis van het boek is wit, afgewisseld met af en toe zachte pastelkleuren. De kleur krijgt het boek door de foodfoto’s; ook deze zijn weer rustiek met zachte achtergronden waarbij het eten écht de hoofdrol speelt. De recepten zijn tevens heel duidelijk vormgegeven. Handig!

Al met al…
7 vegan ingrediënten is een ontzettend mooi en fijn boek dat je helpt om makkelijk, gezond en lekker veganistisch te eten! De recepten zijn overzichtelijk en goed te volgen. Aan de hand van dit boek maak je verschillende plantaardige gerechten, geschikt voor elk moment van de dag. Een aanrader voor iedereen, die wat vaker vegan wilt eten of nieuwe inspiratie op wil doen voor een plantaardige dieet!

Heb jij dit kookboek al gekocht? Of wat is jouw favoriete vegan kookboek? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

7 ingrediënten vegan
Rita Serano
€ 19,99
Karakter Uitgevers
9789045212784

Summary
Kookboek: 7 ingrediënten vegan
Article Name
Kookboek: 7 ingrediënten vegan
Description
7 ingrediënten vegan van Rita Serano is het nieuwste vegan kookboek! Dit boek laat zien dat het veganistisch koken gezond en lekker kan zijn.
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt