Print Friendly, PDF & Email

7 minuten in de keuken – Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke en vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Een aanwinst voor de ‘7 minuten in de keuken’ reeks. Vandaag delen wij voor de laatste keer een recept uit dit nieuwe kookboek: groenten op een bedje van spinazie!

Ingrediënten
Voor 2-3 personen
20 minuten bereidingstijd
2 aardappels (± 200 g)
3 wortels (± 250 g)
3 kleine stronkjes witlof (± 250 g)
1 chioggiabiet
1 el zonnebloemolie

Voor de salade
1 sjalot
2 el zonnebloemolie
1 tl citroensap
½ tl korianderpoeder
100 g spinazie
gomasio
zout

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook in de stoompan. Schil de aardappels en wortels en verwijder de buitenste scheuten en de bittere kern van het witlof. Snijd de groenten overlangs in vier stukken. Schil de biet en snijd hem in plakjes. Stoom alles 10 tot 15 minuten.
  2. Pel en snipper de sjalot, doe hem in een slakom en voeg de zonnebloemolie, het citroensap, de koriander en wat zout toe en meng. Schep de spinazie door de dressing.
  3. Schep de spinazie op een schaal en schik de gestoomde groenten erop. Sprenkel er wat zonnebloemolie en gomasio over en serveer meteen.

Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken – Veggie gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

7 minuten in de keuken – Veggie
Ingrid Bernard
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022336397
Prijs: €14.99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
7 minuten in de keuken - Veggie: groenten op een bedje van spinazie
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!