Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze herziene versie koos Lisette Kreischer haar 80 favoriete plantaardige recepten. Ze laat met haar boek zien dat iedereen op een simpele en eenvoudige wijze een smakelijk plantaardig gerecht op tafel kan zetten. Dit recept voor courgettesoep met sojaslagroom komt van Lisette’s moeder en was meteen een favoriet. Nu deelt ze dat recept met ons!

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 courgettes
750 ml groentebouillon
1 el komijnzaad
een hand basilicum
75 g verse spinazie, gewassen
zeezout en versgemalen peper
sojaslagroom
wat geknipte bieslook

Bereidingswijze
1. Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd de vrucht in plakjes.
2. Verhit de bouillon in een pan en voeg courgette, komijn, basilicum en spinazie toe. Kook de soep ongeveer tien minuten op een halfhoog vuur met het deksel op de pan.
3. Pureer de soep met een staafmixer tot een mooi samenhangend geheel; voeg nog wat water toe, mocht de soep te dik zijn.
4. Breng op smaak wat zeezout en peper. Verdeel de soep over vier glazen en schep op elk glas soep een toef sojaslagroom. Garneer met de bieslook.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Ecofabulous koken in alle seizoenen
Auteur: Lisette Kreischer
Uitgever: Orlando
Prijs: €19,95
ISBN: 9789492086662

Print Friendly, PDF & Email
Summary
Ecofabulous: Courgettesoep met sojaslagroom
Article Name
Ecofabulous: Courgettesoep met sojaslagroom
Description
Dit recept voor courgettesoep met sojaslagroom uit het boek Ecofabulous is een enorme aanrader. Eenvoudig, lekker en vegan. Het recept vind je hier!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!