Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze herziene versie koos Lisette Kreischer haar 80 favoriete plantaardige recepten. Ze laat met haar boek zien dat iedereen op een simpele en eenvoudige wijze een smakelijk plantaardig gerecht op tafel kan zetten. Dit recept voor courgettesoep met sojaslagroom komt van Lisette’s moeder en was meteen een favoriet. Nu deelt ze dat recept met ons!
Ingrediënten
Voor 4 personen
2 courgettes
750 ml groentebouillon
1 el komijnzaad
een hand basilicum
75 g verse spinazie, gewassen
zeezout en versgemalen peper
sojaslagroom
wat geknipte bieslook
Bereidingswijze
1. Was de courgettes, snijd de uiteinden eraf en snijd de vrucht in plakjes.
2. Verhit de bouillon in een pan en voeg courgette, komijn, basilicum en spinazie toe. Kook de soep ongeveer tien minuten op een halfhoog vuur met het deksel op de pan.
3. Pureer de soep met een staafmixer tot een mooi samenhangend geheel; voeg nog wat water toe, mocht de soep te dik zijn.
4. Breng op smaak wat zeezout en peper. Verdeel de soep over vier glazen en schep op elk glas soep een toef sojaslagroom. Garneer met de bieslook.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!
Ecofabulous koken in alle seizoenen
Auteur: Lisette Kreischer
Uitgever: Orlando
Prijs: €19,95
ISBN: 9789492086662

ben wel benieuwd naar de calorische waarde van dit recept
Dag Marjorie, helaas rekenen wij de voedingswaarden van onze recepten nooit uit. Alle recepten zijn in de basis vers en gezond, maar als je bewust wilt kiezen voor lichtere en magerdere recepten dan zul je zelf de waarden even uit moeten rekenen. Uiteraard is de sojaslagroom niet geheel noodzakelijk, kan je ook minder toevoegen of kiezen voor plantaardige melk / een light variant. Eetsmakelijk!