...

Ecofabulous: Groene asperges met rode wangetjes

door | 4 jul 2018 | asperges, Groenteschotel, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze herziene versie koos Lisette Kreischer haar 80 favoriete plantaardige recepten en ze laat daarmee zien dat iedereen op een simpele en eenvoudige wijze een smakelijk plantaardig gerecht op tafel kan zetten. Dit recept uit Ecofabulous is ook ontzettend goed! De nootachtige smaak en goede bite van de groene asperges combineren mooi met iets zoets, zoals deze bosbessensaus. Eet ze als lunch met een stuk brood, of eet het als diner met wat pasta, olijfolie en gebakken knoflook!

Ingrediënten
Voor 4 personen
500 g groene asperges, gewassen en stugge uiteindjes verwijderd
4 el olijfolie + een scheutje
kleine rode ui, fijngesnipperd
100 g bosbessen of andere bessen uit een potje
scheutje citroensap
1 el kokosbloesem- of ongeraffineerde rietsuiker
50 g geroosterde hazelnoten, fijngehakt

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de asperges over de bakplaat en sprenkel er olijfolie overheen.
2. Rooster de asperges in de oven tot ze beetgaar zijn en hier en daar goudbruin (ongeveer 15 minuten).
3. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan. Fruit hierin het rode uitje tot het zacht en glazig is. Meng in een pan de bessen (met sap), het citroensap en de suiker. Breng dit mengsel aan de kook en zet het vuur uit. Roer het uitje door de bessensaus.
4. Serveer de warme asperges met de warme bessensaus en garneer met de hazelnoten.

TIP: Bewaar de schillen en kontjes van de asperges en maak er soep van. Voeg ze aan het water toe bij het koken van de asperges. Kook ze samen met nog 2 asperges en zeef het water. Gooi de schillen en kontjes weg en breng het kookvocht op smaak met een gefruit uitje, zeezout en wat versgemalen peper. Gebruik de gekookte asperges als roerstaafjes. Maak nog wat croutons van oude broodblokjes die je besprenkelt met olijfolie en wat zeezout en vervolgens in de koekenpan of oven roostert.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op de Facebook, Twitter of Instagram. We zijn benieuwd!

Ecofabulous koken in alle seizoenen
Auteur: Lisette Kreischer
Uitgever: Orlando
Prijs: €19,95
ISBN: 9789492086662

Summary
Ecofabulous: Groene asperges met rode wangetjes
Article Name
Ecofabulous: Groene asperges met rode wangetjes
Description
De nootachtige smaak en goede bite van de groene asperges combineren mooi met iets zoets, zoals deze bosbessensaus. Wij delen het recept met je!
Author
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Mariëlle van Stek

Eindredacteur at De Hippe Vegetariër
Mariëlle is eigenlijk helemaal niet zo'n supergezonde vegetarische foodie, maar een leergierige dame met een vlotte pen en een nieuwsgierige kijk op de wereld. Een onmisbare vrolijke noot in het team!
Mariëlle van Stek
Volg Mariel

Latest posts by Mariëlle van Stek (see all)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt