Print Friendly, PDF & Email

De eerste vegan kebabzaak is een feit! Kebabi Amsterdam serveert kebab waar geen vlees aan te pas is gekomen. Wij gingen langs bij Kebabi en maakten kennis met het ultieme comfort food: kikkererwten friet, vega kapsalon & vegan döner Kebabi geserveerd in een pita broodje 3.0. Ook voor een dessert kun je terecht: vegan baklava!

Het interieur
Kebabi was niet altijd het Kebabi zoals we het nu kennen. Vandaag de dag zijn de sporen van het Ping Pong Parck nog duidelijk aanwezig. Wat Kebabi niet alleen de plek maakt voor schuldvrije kebab, maar ook voor een ijskoud biertje van de tap en een spelletje ping-pong of tafelvoetbal. Het interieur is een combinatie van een bruine kroeg en een urban jungle: wij zijn fan! Terug naar dat ijskoude biertje, naast pils staan er ook verschillende speciaalbiertjes op de tap. Bier en kebab, what’s not to like?

Bediening en gasten
In de zaak vinden wij verschillende gezelschappen terug. Het is een doodnormale dinsdagavond, maar dat houdt de gemiddelde Amsterdammer niet tegen! Wij spotten twee levensgenieters met een glas wijn in de hand, een stel dat onder het tafeltennissen door tijd maakt voor wafelfrietjes en pils en een groep collega’s, die na het werk even gestopt is bij Kebabi voor een welverdiende maaltijd. En natuurlijk wij, na een kortje fietstocht en een kleine omweg door het Vondelpark, ook Kebabi op de Overtoom gevonden hebben. Eenmaal daar werden wij hartelijk welkom geheten door de eigenaar die ons hele menu heeft samengesteld. Want tsja, snel een keuze maken van de menukaart, is niet mijn sterkste kant. En of dit een goede keuze was!

Vegetarisch genieten
Vegan is het nieuwe zwart en dat heeft Kebabi by VJFB maar al te goed begrepen. Vandaag op het menu het ultieme comfort food, maar dan volledig plantaardig. Want dat is toch wel de toekomst! Mocht dit toch niet het geval zijn – dan in ieder geval een trend waar wij blij van worden 😉 De vegan kebabi bestaat uit een versgebakken pita met gerookte soja kebabi, gemengde salade, gefrituurde ui, huisgemaakte hummus met sriracha & knoflooksaus on the side, wat wil een mens nog meer?

Vegan everything
Natuurlijk leuk voor de echte veganist, maar eerljik is eerlijk, geen vleeseter die ongelukkig naar buiten stapt na een bezoekje aan Kebabi. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vegan baklava die aan het einde van de maaltijd werd geserveerd. Toen we eigenlijk al niet meer konden ;). Bij baklava denk ik aan het kleine bakkertje om de hoek met zoete lekkernijen, maar de vegan variant ben ik daar nog niet tegengekomen. Wij konden dan ook niet vertrekken zonder dat wij deze zoete mini taartjes een voor een geproefd hadden. Zo lekker, de ene nog lekkerder dan de ander! Toen wij ditmaal écht niet meer konden, kregen wij de rest gewoon mee naar huis! Wij gingen voldaan naar huis en konden dat fietstochtje terug wel gebruiken. Want hoewel deze kebab zeker dierenleedvrij is, maakt dat hem niet gezonder (zeker niet met de hoeveelheid knoflooksaus die ik op mijn broodje smeer). Maar ach, het is wel heel lekker!

Kebabi – Overtoom 428 HS – 1054 JV Amsterdam – https://www.kebabi.amsterdam/

Ben jij al bij Kebabi geweest? Wat vond je ervan? Of is er een ander restaurant waar wij heen moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Kebabi by Vegan Junk Food Bar: cruelty free kebab en pita 3.0
Article Name
Kebabi by Vegan Junk Food Bar: cruelty free kebab en pita 3.0
Description
Kebabi by VJFB is het ultieme comfort food: kikkererwten friet, vegan döner Kebabi geserveerd in een pita broodje 3.0 en vegan baklava!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!