Overnight oats: Blauwe bessen met citroen
Miriam Groot

Overnight oats: Blauwe bessen met citroen

maandag 20 november 2017
Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Een geweldig recept, al zeg ik het zelf. Super simpel, maar zo verfrissend en vullend! De havermout en de blauwe bessen zorgen voor koolhydraten en de chia zaad, lijnzaad en amandelen zorgen voor eiwitten en gezonde vetten. Mocht je het liever wat zoeter hebben, dan kun je een eetlepel agave siroop of een andere zoetstof toevoegen.

Wat heb je nodig?

Voor de bowl

  • 45 gram of 1/2 cup havermout

  • 120 milliliter of 1/2 cup amandelmelk

  • 1 scheutje kokosyoghurt

  • 1 theelepel chia zaad

  • 1 theelepel lijnzaad

  • 1 snufje kaneel

  • 1 snufje vanillepoeder of een paar druppels pure vanille extract

  • 1 handje blauwe bessen

  • Citroensap van een halve citroen

  • Optioneel: 1 eetlepel agave siroop of een andere zoetstof


Voor de topping

  • Blauwe bessen

  • Amandelen

  • 1 eetlepel notenpasta


Hoe maak je de bowl?

Overnight oats kun je het beste, zoals de naam al zegt, een nachtje laten weken. Mix alle ingrediënten de avond van te voren in een kom en plaats deze in de koelkast. Hij is de volgende ochtend in principe al ready to go, maar ik raad je aan om nog wat blauwe bessen, amandelen en een eetlepel notenpasta toe te voegen. Smullen!

Meer van dit soort ontbijt bowls? Check Mirjam’s Instagram: @plantbasedbrekkie

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.