Print Friendly, PDF & Email

Een galette is een mix tussen een taart en een pannenkoek, gemaakt van boekweitmeel. Je kunt ‘m herkennen aan de omgevouwen randen. Vaak wordt de galette hartig bereid, maar je kunt er natuurlijk ook fruit in stoppen. Met verse aardbeien, bosbessen en een vleugje sinaasappel gaat deze vegan galette sowieso de show stelen tijdens het paasontbijt!

Wat het maken van een galette bijzonder maakt, is dat deze niet gebakken wordt in een taartvorm, maar direct op de bakplaat. Het deeg wordt uitgerold, de vulling wordt er in gestopt en door de randen om te vouwen, vormt het zich tot een taart. Het deeg wordt knapperig en de galette krijgt een rustiek, maar mooi uiterlijk.

Het deeg is heel simpel om te maken, maar als je echt in tijdnood bent, kun je ook bladerdeeg gebruiken. De galette wordt zo luchtiger en knapperiger, maar mist wel die extra smaak die je toe kunt voegen als je zelf het deeg bereidt. Met de vulling kun je alle kanten op. Appels, perziken en nectarines doen het altijd goed, maar deze vulling van aardbeien, bosbessen en sinaasappel vind ik de lekkerste!

Wat heb je nodig?
Voor zes porties
250 gram boekweitmeel
60 gram maizena
160 milliliter zonnebloemolie
50 gram kokosbloesemsuiker
2 eetlepels lijnzaad
6 eetlepels water
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel anijszaad, gemalen
3 eetlepels chiazaad
1 eetlepel agavesiroop
250 gram aardbeien
150 gram blauwe bessen
2 eetlepels sinaasappelsap
rasp van een hele sinaasappel

Hoe maak je de galette?
1. Meng alle ingrediënten behalve het chiazaad, de agavesiroop, aardbeien, blauwe bessen en sinaasappelrasp en -sap in een kom tot er een deeg ontstaat. Plaats het deeg voor anderhalf uur in de koelkast.
2. Verhit 50 gram aardbeien en 50 gram blauwe bessen in een pannetje en prak ze fijn. Meng de chiazaadjes, agavesiroop en sinaasappelrasp en -sap er doorheen. Laat staan tot er een jam ontstaat.
3. Verwarm de oven voor op 200 graden.
4. Snij de aardbeien in plakjes.
5. Rol het deeg uit op bakpapier in een cirkel van ongeveer 3 millimeter dik.
6. Leg het deeg op een bakplaat en vul het midden met de jam, aardbeien en de blauwe bessen. Vouw de randen van het deeg over het fruit, strooi er nog wat kokosbloesemsuiker over en bak voor 30 minuten in de oven. Serveer warm.

Heb jij dit recept gemaakt? Of eet jij het liefst iets anders met Pasen? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
PASEN: vegan galette met aardbei, bosbessen en sinaasappel
Article Name
PASEN: vegan galette met aardbei, bosbessen en sinaasappel
Description
Een galette is een mix tussen een taart en een pannenkoek, gemaakt van boekweitmeel. Je kunt ‘m herkennen aan de omgevouwen randen. Met verse aardbeien, bosbessen en een vleugje sinaasappel gaat deze vegan galette sowieso de show stelen tijdens het paasontbijt!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!