Print Friendly, PDF & Email

Ken je de maaltijdbox Ekomenu al? Dit is een maaltijdbox gespecialiseerd in persoonlijke eetwensen en allergieën. Zij weten als geen ander hoe je een voedzame, verantwoorde vegetarische maaltijd op tafel tovert. Daarom delen wij vanaf nu wekelijks een recept uit het vegetarische menu van Ekomenu. Vandaag zijn dat spring rolls: leuke gekleurde pakketjes en een feestje op zich. Deze Aziatische snack met wortel, radijs, tempeh, ui, knoflook en kurkumarijst is een volledige maaltijd, maar dan opgerold in rijstpapier.

Ingrediënten
Voor 2 personen
130 g biologische volkoren basmatirijst
1 tl biologische verse kurkuma
1 st biologische rode ui
100 g biologische tempeh, naturel
200 g biologische wortels
150 g biologische radijs rauwkost
8 st biologische rijstpapier
2 el bakolie 

Voor de dressing
2 st biologische knoflookteen
1 el sojasaus
1 el citroensap
snufje paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Schil de kurkuma en rasp deze fijn (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Spoel de rijst af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst in 10 minuten gaar. Spoel daarna koud af, doe in een kom en meng de kurkuma door de rijst.
  2. Meng de sojasaus, citroensap en paprikapoeder in een kommetje. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  3. Pel de ui en snipper fijn. Snijd de tempeh in reepjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui samen met de tempeh voor 5 minuten. Voeg de laatste minuut het sojamengsel toe en bak mee.
  4. Schil en rasp de wortels en doe dit samen met de radijs rauwkost in een grote kom.
  5. Vul een schaal met lauwwarm water. Week hierin de rijstvellen om de beurt voor ongeveer 30 seconden en leg deze op een schone plank. Leg in het midden van elk vel een beetje kurkumarijst, een lepel met de rauwkost, ui en een paar reepjes tempeh. Vouw het rijstvel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op.

Tip: Ook erg lekker met een dipsausje van sojasaus, sesamzaadjes, rode peper, limoensap, koriander en knoflook.

Meer weten over het vegetarische Ekomenu?
In Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu kies je jouw leefstijl (bijvoorbeeld vegetarisch of vegan), geef je aan hoeveel maaltijden je wilt bestellen, voor hoeveel personen en kies je zelf je recepten (Ekomenu heeft wekelijks zo’n 10 vegetarische recepten). Vervolgens koopt Ekomenu alles 100% biologisch in en brengen alles bij jou thuis. Bezorging is gratis. Binnen 20-30 minuten staat jouw maaltijd op tafel!

GOED NIEUWS: wij mogen korting geven op het Ekomenu! Geen zorgen: het abonnement is volledig flexibel dus je kunt altijd weer stoppen. Met code dehippevegetarier25 ontvang je 25% korting op jouw éérste menu van een flexibel abonnement. Je bent dan verzekerd van zorgeloos, gezond en 100% biologisch eten, direct bij jou thuis bezorgd. Zeker de moeite van het proberen waard!

Heb jij dit recept van Ekomenu gemaakt? Ben jij fan van de box of wil je het gaan proberen? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of via Facebook of Instagram. We zijn heel benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Spring rolls met kurkumarijst en tempeh
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!