Print Friendly, PDF & Email

Kende je The Meets in Amsterdam al? Zo ja, leuk nieuws! The Meets heeft namelijk hun tweede locatie geopend op de Sumatrastraat: The Meets Oost. Een superfijne spot voor een lekker en gezond ontbijt, lunch of diner. De menukaart is nog steeds het hetzelfde gebleven, namelijk 80% vegan en 20% dierlijk.

Interieur
Als je binnenstapt bij The Meets Oost word je verwelkomd door een goede sfeer, een kleurrijk interieur en een vintage vibe. Gezellig en knus, ideaal om te vertoeven. Zodra wij naar binnen liepen, kregen we het gevoel dat we in een kunstgalerij waren beland. De verschillende stoelen, speelsbedrukte wanden en het schattige terras gaven ons een heel welkom gevoel. Zeker voor een heerlijk diner met kaarslicht was dit een ideale combinatie.

Bediening en gasten
Wij werden geholpen door jonge, gastvrije medewerkers die ook goed konden aanbevelen wat het lekkerst was op de kaart.
Wij kozen bijvoorbeeld voor the MEETS PLATTER. De medewerkers gaven ons uitleg wat er allemaal op the MEETS PLATTER lag, gaven toelichting op de gerechten en beantwoordden geduldig onze vragen. In het restaurant zaten lokale Amsterdammers én toeristen gezellig om ons heen. The Meets Oost nodigt ook uit om op de chille loungestoelen te zitten voor als je alleen een drankje wilt doen!

Vegetarisch & vegan genieten
Vega en vegan eters zullen bij The Meets Oost helemaal in hun sas zijn, de kaart is namelijk nog in zijn trouwe staat gebleven. Wij konden niet kiezen tussen de sweet and truffle potato chips of de classic falafel met hummus. Uiteindelijk kozen we voor de uitgebreide MEETS PLATTER: met truffle chips, de verrassende ‘bieterbal’, farinata (kikkererwtenpizza), falafel, hummus, guacamole en vegan mayo. Van alles wat, zodat wij niet hoefden te kiezen! Zeker de bieterbal als variatie op de bitterbal was fantastisch! Daarna volgde het hoofdgerecht: de farinata. Na THE PLATTER wilden wij toch wel een hele pizza 😉 De kikkererwtenpizza was rijkelijk bestrooid met groenten, rucola en cherrytomaatjes. Aanrader als je cravings hebt naar pizza, maar liever voor een gezondere optie wilt gaan. Hierna waren we nog niet klaar, want de gevulde quinoa portobello’s met spicy cavolo nero en polenta fries kwamen nog onze kant op. De combinatie van de pittige cavolo nero en de gevulde portobello’s was onwijs lekker! On the side hadden we nog de polenta fries met vegan mayo. Deze waren goed knapperig en zeker in combinatie met de vegan mayo was het een mooie aanvulling op de maaltijd.
Ik moet zeggen, we zaten propvol! Helaas was er geen ruimte meer voor een dessert. Dat was onwijs jammer, want de taartjes zagen er héél aantrekkelijk uit. Voor ons een reden om terug te komen bij The Meets Oost voor een kopje koffie en een stukje Ilaria’s chocolate tart of avocado lime tart.

The Meets Oost, Sumatrastraat 28, 1094 ND Amsterdam, 06- 36292069, www.themeets.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
The Meets Oost: voornamelijk vegan
Article Name
The Meets Oost: voornamelijk vegan
Description
Kende je The Meets in Amsterdam al? Zo ja, leuk nieuws! The Meets heeft namelijk hun tweede locatie geopend op de Sumatrastraat: ‘The Meets Oost’.
Author