Lunch halen in de kantine of toch gewoon je eigen bammetjes mee? De komende tijd delen wij iedere maandagochtend onze broodtrommelinspiratie voor een lekkere vegetarische lunch waar je collega’s of klasgenoten jaloers van zullen worden 😉 Vandaag: courgette-spinaziesoep met witte bonen!
Ingrediënten
voor 1 persoon of broodtrommel 😉
½ courgette
50 g spinazie
200 g witte bonen, uitgelekt
½ witte ui
½ teentje knoflook, geperst
1/4 bouillonblokje tuinkruiden
250 ml water
1 tl gedroogde oregano
zonnebloemolie
zout en peper
Extra:
2 crackers
100 g hüttenkäse
½ avocado, in plakjes
Bereidingswijze
- Snijd de courgette in grove stukken en snijd de ui fijn.
- Verhit zonnebloemolie in een kookpan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig begint te worden. Voeg de courgette en de gedroogde oregano toe aan de pan en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg het bouillonblokje en water toe aan de pan en laat het geheel 5 minuten koken op laag tot middelhoog vuur met de deksel op de pan.
- Zet het vuur uit en voeg de spinazie en witte bonen toe aan de pan. Pureer de soep met behulp van een staafmixer tot een gladde soep.
- Doe de soep in een meeneembakje of glazen pot en vervoer deze rechtop zodat de soep niet gaat lekken. Bewaar de soep in de koelkast tot gebruik.
- Warm de soep op en serveer met crackers met hüttenkäse en plakjes avocado.
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet gerecht voor in je broodtrommel? Laat het ons weten via een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
0 reacties