Print Friendly, PDF & Email

Na al onze vega budget recepten van het afgelopen jaar, vonden wij het tijd worden voor een upgrade. Tijd voor vegan budget! Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag: een sushibowl met knapperige tofu en nori!

Ingrediënten
Voor 4 personen
15 minuten bereidingstijd
300 g zilvervliesrijst
300 g edamame bonen, uit de diepvries
2 el olijfolie
2 el sesamzaadjes
375 g tofu
1-2 el sojasaus
1 komkommer
4 norivellen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Lek in de tussentijd de tofu uit. Leg het blok in een theedoek en druk er zo veel mogelijk vocht uit.
  3. Bereid de edamame bonen volgens de instructies op de verpakking.
  4. Verhit 2 el olijfolie in de pan en voeg daar 2 el sesamzaadjes aan toe. Rooster de sesamzaadjes enkele minuutjes totdat deze beginnen te kleuren. Verkruimel de tofu boven de pan en voeg de sojasaus toe. Bak de tofu totdat deze krokant is.
  5. Snijd de komkommer in blokjes.
  6. Vul 4 kommetjes met rijst, edamame boontjes, knapperige tofu en komkommer. Maak af met wat verkruimelde norivellen.

Heb jij dit vegan budget recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan budget: sushibowl met knapperige tofu en nori
Published On
Total Time
Average Rating
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!