Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade
Pien Freije

Vegan cheesecake met pindakaas en chocolade

woensdag 11 mei 2022
Hmm, kan ik dit koekje nog wel nemen? Bestel ik een salade of toch een frietje? Nou, ik sla die taart wel even over… Niets daarvan! Vandaag is het internationale ‘Eet wat je wil’-dag! Deze dag is in het leven geroepen om mensen een positief gevoel te geven over hun lichaamsgewicht en om de stress van een dieet eens weg te nemen. Vandaag kun je dus zónder twee keer nadenken een lekkere punt van deze vegan cheesecake met pindakaas en chocolade opscheppen. Lees hier hoe je deze goddelijke taart zelf maakt! 

Ingrediënten
voor de bodem
1,5 pak (230 g) Oreo koekjes
70 g plantaardige boter, op kamertemperatuur
½ tl zout

voor de vulling
400 g vegan roomkaas
200 g pindakaas zonder stukjes
200 g cashewnoten
50 ml agavesiroop
1 tl vanille extract

voor de toppings
½ pak (77 g) Oreo koekjes, verkruimeld
75 g pinda’s
50 g pure chocolade
50 g pindakaas

voor de ganache
100 g pure chocolade, grof gehakt
150 ml plantaardige room

Bereidingswijze
1. Doe de cashewnoten in een kom en week 15 minuten in heet water.
2. Doe de Oreo koekjes en het zout in een keukenmachine en verkruimel de koekjes tot fijne kruimels. Voeg de boter toe en mix tot een samenhangend geheel.
3. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de bodem. Druk aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om op te stijven.
4. Giet de cashewnoten af. Doe ze samen met alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine en mix tot een glad geheel. Giet de vulling over de bodem en laat 6 uur opstijven in de koelkast of 3 uur in de vriezer.
5. Smelt de chocola voor de toppings au bain-marie. Meng de pinda’s met de gesmolten chocola. Verdeel eetlepels van de chocolade pinda’s over een met bakpapier beklede plaat. Zet in de koelkast om uit te harden.
6. Haal de cheesecake uit de springvorm wanneer deze voldoende is opgestijfd. Laat de cheesecake op kamertemperatuur komen.
7. Doe de grof gehakte chocola voor de ganache in een hittebestendige kom. Verhit ondertussen de plantaardige room in een steelpan op middelhoge temperatuur. Verwijder de room van de warmtebron zodra deze begint te koken en giet dit over de grof gehakte chocola. Laat dit enkele minuten staan zodat de chocola smelt. Roer een paar minuten door totdat de chocola is gesmolten.
8. Giet de chocolade ganache over de cheesecake zodat er mooie druppels aan de zijkanten ontstaan. Garneer de taart met de chocoladepinda’s, verkruimelde Oreo koekjes en zigzag de pindakaas over de taart. Verwarm een scherp mes onder de kraan als je de taart aansnijdt! Serveer direct of bewaar in de koelkast.

Heb jij deze heerlijke taart gemaakt? Tag ons op Instagram met een foto van jouw creatie via #dehippevegetarier of @dehippevegetarier of laat het ons weten in een reactie onder dit artikel of op Facebook. Wij zijn benieuwd! 

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.