Print Friendly, PDF & Email

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. We zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar willen we wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor ingelegde ui, perfect voor bij een vegan maaltijd!

Dit recept komt uit het boek Eat Vegan van Shannon Martinez en Mo Wyse. Zij schrijven: “Wat je favoriete groente ook is, je kunt hem aan de hand van dit recept inleggen.” Zodra je dit recept in de vingers hebt, kun je ingelegde ui en een hele hoop andere groenten zelf inleggen en aan elk gerecht toevoegen!

Ingrediënten
Voor 4 tot 6 personen
2 grote rode uien, in dunne halve ringen
kokendheet water
100 g suiker
250 ml appelciderazijn
sap van 3 limoenen
1 tl komijnzaad
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
2 reepjes biologische sinaasappelschil
5 peperkorrels
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl chilivlokken
1 tl zout

Bereidingswijze
1. Doe de halve uienringen in een hittebestendige kom en giet er kokendheet water bij tot ze onderstaan. Laat ze 30 seconden staan (het is de bedoeling dat ze iets milder van smaak worden, ze hoeven niet te garen). Giet ze af, doe ze terug in de kom en zet ze opzij.
2. Breng de overige ingrediënten in een kleine pan aan de kook en laat vervolgens op laag vuur zachtjes koken tot de suiker volledig is opgelost.
3. Giet het hete inlegvocht over de halve uienringen en laat minstens 2 uur staan. De ingelegde ui is maximaal 2 weken houdbaar in de koelkast.

Opmerking: als je andere groenten wilt inleggen, snijd ze dan eerst in blokjes, reepjes, schijfjes of wat dan ook. Ga verder te werk zoals hierboven, maar sla de eerste stap over.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie in een reactie op de website of een foto op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Eat vegan 
Auteur: Shannon Martinez & Mo Wyse
Uitgever: Good Cook
Prijs: €24,95
ISBN: 978 94 6143 170 7

Summary
Vegan monday: ingelegde ui
Article Name
Vegan monday: ingelegde ui
Description
Wij helpen je bij vaker plantaardig eten! Veganistisch eten is namelijk helemaal niet zo moeilijk. Vandaag delen we het recept voor ingelegde ui!
Author