Vegan Monday: Seitanstoofpotje met bruin bier en appel
2.5 (50%) 4 votes

We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een geheel plantaardige maaltijd kiezen. Daar willen we jou ook graag bij helpen! Niet alleen aan vlees, maar ook aan eieren en zuivel kleeft natuurlijk dierenleed. Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk. Wij zullen niet altijd helemaal zonder dierlijke producten eten, maar we willen wel laten zien dat het kan! Vandaag delen we het recept voor vegan seitanstoofpot met bruin bier en appel.

Dit recept komt uit het boek Vandaag VEGAN! Dit is het nieuwste kookboek van het Belgische duo Miki Duerinck en Kristen Leybaert. Vandaag mogen wij het recept delen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
550 g seitan, in stukken van 2 x 2 cm
250 g sjalotten, in vieren
500 g champignons, grote in vieren, kleine in tweeën
½ kg stoofappels (bijv. Boskoop), in stukjes
2 flesjes donker bier (33 cl elk)
1 eetlepel bruine suiker of kokosbloesemsuiker
100 g brood, in stukken
2 eetlepels mosterd
3 eetlepels sojasaus
2 koffielepels tijm
4 laurierblaadjes
peper en zout
olijfolie

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Vermeng 1 eetlepel olijfolie met de mosterd, 1 eetlepel sojasaus en 1 koffielepel tijm. Roer de seitanblokjes erdoor en verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Bak ze 20 minuten in de oven.
  3. Stoof de sjalotten 10 minuten in wat olijfolie.
  4. Voeg de champignons en de appelstukjes toe en kruid ze met 1 koffielepel tijm, laurier, peper en zout.
  5. Voeg het bier, de suiker en het brood toe. Roer 2 eetlepels sojasaus door het stoofpotje en laat het 15 minuten stoven.
  6. Roer de geroosterde seitan erdoor.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vandaag VEGAN!
Miki Duerinck en Kristin Leybaert
Uitgeverij Manteau / Standaard Uitgeverij nv
ISBN: 978 90 223 3553 6
Prijs: €22,50

Summary
Vegan Monday: Seitanstoofpotje met bruin bier en appel
Article Name
Vegan Monday: Seitanstoofpotje met bruin bier en appel
Description
We merken aan onszelf dat we steeds vaker voor een plantaardige maaltijd kiezen. Lees hier het recept voor vegan seitanstoofpot met bruin bier en appel!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!