Print Friendly, PDF & Email

Aan de hand van het kookboek Vegan zuivel leren wij van Emelie Holm hoe je zelf plantaardige zuivelproducten kan maken! Natuurlijk staan de winkels inmiddels vol met dit soort producten, maar het blijft nou eenmaal leuker en voordeliger om ze zelf te maken. Vandaag delen wij met jullie het recept voor pompoenpittenmelk!

Ingrediënten
Voor circa 800 ml
10 minuten bereidingstijd
200 g pompoenpitten, geweekt, uitgelekt en afgespoeld
800 ml heet water
een snufje zeezout
1⁄2 tl vanillepoeder
3 medjooldadels, ontpit en gehakt

Bereidingswijze

  1. Maal alle ingrediënten 1 tot 2 minuten in de blender tot een glad geheel.
  2. Schenk de inhoud van de blender in een notenzak die in een kom ligt. Wring de zak om de vloeistof in de kom te persen en laat afkoelen.
  3. Schenk de melk in een schone fles met een goed sluitende dop. Zet in de koelkast en laat hem voor gebruik een paar uur of een nacht staan. Bewaar de melk in de koelkast en gebruik hem binnen drie tot vier dagen.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete plantaardige drank? Verras ons met jouw creatie op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Vegan zuivel
Emelie Holm
Uitgeverij: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432209
Prijs: €20.95

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zelf pompoenpittenmelk maken
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!