...

7 minuten in de keuken – Veggie: hartige quinoacake

door | 10 okt 2019 | Glutenvrij, Lunch, Recepten, tomaten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

7 minuten in de keuken – Veggie is geschreven door Ingrid Bernard. In dit boek vind je 30 heerlijke vegetarische recepten. Allemaal met een voorbereidingstijd van slechts 7 minuten! Zeker weten een hoogtepunt in de ‘7 minuten in de keuken’-reeks! Goed nieuws: de aankomende tijd mogen wij een aantal recepten uit dit boek met jullie delen. Vandaag bakken we een hartige quinoacake!

Ingrediënten
4-6 personen

50 minuten bereidingstijd (waarvan 7 minuten voorbereidingstijd)
500 g gekookte quinoa
10 zongedroogde tomaten op olijfolie
10 ontpitte zwarte olijven
10 ontpitte groene olijven
100 g feta
2 tl korianderpoeder
3 eieren
olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Strooi de quinoa in een slakom (of kook 1 glas quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking). Snijd de zongedroogde tomaten in drieën. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de feta in blokjes. Klop de eieren los. Schep de tomaten, olijven, feta en koriander erdoor. Meng goed.
  2. Vet een cakevorm in met olie, stort het beslag erin en druk goed aan. Zet 40 minuten in de oven.
  3. Laat afkoelen, snijd de cake in plakken en serveer lauw of koud.

Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken – Veggie gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

7 minuten in de keuken – Veggie
Ingrid Bernard
Uitgeverij: Manteau
ISBN: 9789022336397
Prijs: €14.99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
7 minuten in de keuken - Veggie: hartige quinoacake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 4 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

6 Reacties

  1. Monica Fromm

    ga het zo maken ben benieuwd
    Het recept vind ik wel wat slordig “strooi quinoa in een slakom” en dan….. en cakeblik zonder afmeting. en recept zonder zout en peper?

    Antwoord
    • Bibian Berkhout

      Hi Monica,

      Leuk dat je het hebt gemaakt! En uiteraard kan je altijd je eigen draai geven aan een recept.

      Liefs,

      Biban

      Antwoord
  2. Inge

    Net quinoa brood gebakken ..ziet er iets anders uit .maar heerlijk van smaak

    Antwoord
  3. Marianne Tuin

    Heerlijke gerechten, maar jammer , dat de blonde langharige mevrouw ringen draagt en steeds met haar handen in haar haren wrijft, niet hygienisch.
    Sieraden af en haren vast tijdens het koken.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Marianne, bedankt voor je feedback! Ik durf alleen niet precies te zeggen waar je op doelt? Er staat in dit recept geen filmpje van een blonde dame, alleen geschreven receptuur. Maar toch bedankt voor de tip!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt