Print Friendly, PDF & Email

Wij delen een recept uit het kookboek Vega curry van Nahid Hassan! In zijn boek deelt hij de heerlijkste recepten voor curry’s zonder vlees of vis. Na het recept voor linzen kofta en Khichuri gedeeld te hebben, delen wij tot slot dit recept voor Tikka paneer sizlar. Paneer is verse Indiase kaas en heerlijk gemarineerd en gegrild op een spiesje. Je kunt paneer kruiden zoals jij wilt! Probeer het nu zelf!

Ingrediënten
Voor 4 personen
30 minuten bereidingstijd
12 grote stukken paneer van 4 x 4 cm

Marinade
2 theelepels gemberpasta
1 theelepel knoflookpasta
1 theelepel chili- en korianderpasta
1 theelepel grove mosterd
2 theelepels sambal oelek
2 theelepels gemalen chilipeper
1 theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen of gestampt
1 theelepel koriander, geroosterd en gemalen of gestampt
1 theelepel garam masala
1⁄2 theelepel kurkuma
1 theelepel grillkruiden
1 theelepel zout
2 theelepels mosterdolie
2 theelepels koolzaadolie
2 eetlepels yoghurt
sap van 1⁄4 limoen

Voor erbij
Bengaalse tomatensaus
gebakken groenten naar keuze
rijst

Bereidingswijze
1. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en doe de paneer erbij. Masseer de marinade erin, dek af met plasticfolie en zet 2 uur in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
3. Vet een bakplaat in met wat olie en leg de stukken paneer erop zonder dat ze elkaar raken, of rijg ze aan spiesjes. Gril 10 minuten in het midden van de oven. Draai de kaas halverwege om.
4. Geef er Bengaalse tomatensaus, gebakken groenten en rijst bij.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Vega curry van Nahid Hassan gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Vega curry
Nahid Hassan
Uitgeverij: Becht
ISBN: 9789023016120
Prijs: €19,99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Vega curry: Tikka paneer sizlar
Published On
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!