...

Vegetarisch dilemma: koken voor kinderen

door | 12 jan 2016 | Dilemma's, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Als vegetariër loop je vaak tegen dingen aan. Vegetarisch eten wordt door verschillende mensen op andere manieren geïnterpreteerd. Ook zelf lopen wij regelmatig tegen situaties aan waarin we ons afvragen waar de grens ligt. Daarom hebben we afgelopen maand via Facebook gevraagd hoe anderen tegenover deze aantal vegetarische dilemma’s staan. Een van deze dilemma’s ging over wel of niet vegetarisch koken voor je kind: zouden jullie vlees of vis bereiden voor je kind? Lees hier wat wij denken en wat er op Facebook gezegd werd. En wat vind jij zelf? Laat het ons weten en discussieer mee!

Vegetarisch koken voor kinderen
Een lastige kwestie waarover 43 mensen hun mening hebben gedeeld. Helaas lijkt het erop dat bij voedingsconsulenten, diëtisten en artsen nog onvoldoende bekend is als het gaat over plantaardige voeding en kinderen. Maar de voedingsstoffen die een kind in de groei nodig heeft, zijn net als op latere leeftijd ook prima te vinden in plantaardige alternatieven.

De discussie, wat vind jij?
Als het gaat om de keuze, dan kiest de meerderheid ervoor om vegetarisch te koken, ook voor hun kinderen. Mochten ze laten anders beslissen, zien ze dat tegen die tijd weer. Want waarom zouden ze voor die tijd tegen hun eigen principes in gaan, om voor het kind wel vlees en vis te bereiden. Dat klinkt niet logisch! Elke vegetariër is bewust bezig, ofwel met voeding, of met de wereld. Welke reden om vegetarisch te eten er ook is, je wil je kind graag opvoeden in diezelfde lijn als waar jij naar leeft. Totdat het kind oud genoeg is om er zelf een mening over te vormen, eten de meeste kinderen gewoon wat de pot schaft. Op latere leeftijd is het natuurlijk een bewuste keuze, die het kind zelf mag maken. Wat vind jij?

Zijn er nog onderwerpen die jullie lastig vinden? Of zijn jullie benieuwd wat andere vega’s daarvan vinden? Laat het ons weten in een reactie! Wellicht behandelen we jou dilemma dan spoedig op dit blog. Vragen en opmerkingen zijn altijd welkom!

Summary
Vegetarisch dilemma: koken voor kinderen
Article Name
Vegetarisch dilemma: koken voor kinderen
Lieske van der Waals
Volg Lieske

Lieske van der Waals

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Lieske is een echte foodie, instagram-ster en hoofdredacteur van De Hippe Vegetariër. Lieske is dol op reizen, koken, eten, schrijven en genieten van het leven. Ook kan ze uren door kookboeken bladeren om nieuwe inspiratie op te doen. Op de redactie zien we haar altijd bezig met eten, horen we haar altijd praten over eten en meestal is ze in de keuken te vinden!
Lieske van der Waals
Volg Lieske

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt