...

Met vork geplette aardappel, kastanjepaddenstoelcarpaccio met motti cress en selderijsausje

door | 28 jan 2022 | De Hippe Vegetariër, Recepten, Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Net als al de andere gerechten in dit boek, ziet dit gerecht eruit als een plaatje. Uit het kookboek ‘Wild Cooking‘ mogen we de kastanjepaddenstoelcarpaccio delen met daaronder geplette aardappel, afgetopt met motti cress en een selderijsausje. Motti cress is een jong plantje, zoals tuinkers en geeft een frisse smaak aan het gerecht. In dit recept lees je hoe je dit heerlijke gerecht zelf op tafel zet!

Ingrediënten
voor vier personen
4 tot 6 kastanje paddenstoelen
1 bakje Motti Cress (Koppert Cress)
800 g vastkokende aardappel 2 teentjes knoflook
400 g groene selderij
stevige scheut olijfolie (Iluigi)
zwarte peper (bijv. van Verstegen)
grof zeezout (bijv. van Verstegen)

Bereidingswijze
1. Schil de aardappelen. Gaar deze in water met zout en geperste knoflook. Giet het water af, plet met een vork en houd warm onder een deksel.
2. Snijd de selderij (ongeveer de helft, met bladgroen) in stukken en was goed zodat al het zand verwijderd is. Kook de selderij in water met zeezout gaar. Schep de selderij uit het kookvocht (bewaar dit kookvocht) en laat afkoelen onder koud stromend water (zo behoudt ze haar mooie groene kleur)
3. Mix de gekookte selderij samen met een scheut kookvocht, de olijfolie en zwarte peper tot en lopend gebonden sausje.
4. Snijd de ander helft van de selderij in fijne reepjes en was goed zodat alle zand verwijderd is. Kook de selderij in de rest van het bewaarde kookvocht gaar. Schep vervolgens uit het kookvocht en laat afkoelen onder koud stromend water.
5. Snijd de kastanje paddenstoelen in fijne plakjes.
6. Verdeel de lauwe aardappel over de borden. Verdeel vervolgens de krokante selderij over de aardappel en besprenkel alles met olijfolie.
7. Verdeel hierover de plakjes paddenstoel en kruid extra met zwarte peper en zeezout. Lepel wat saus over de borden en werk af met de cress.

Ga jij dit recepten proberen? En heb jij het kookboek ‘Wild Cooking’ al in huis? Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram.

 

Wild cooking

 

Summary
Wild Cooking: Met vork geplette aardappel, kastanjepaddenstoelcarpaccio met motti cress en selderijsausje
Article Name
Wild Cooking: Met vork geplette aardappel, kastanjepaddenstoelcarpaccio met motti cress en selderijsausje
Description
Zet thuis dit heerlijke gerecht op tafel: kastanjepaddenstoelcarpaccio met motti cress. Een recept uit kookboek 'Wild Cooking'.
Author
Elbrich van der Ploeg

Elbrich van der Ploeg

Vegetarische Foodie at De Hippe Vegetariër
Elbrich is altijd bezig met eten: nadenken over de aankomende avondmaaltijd, de lekkerste vega hotspots afvinken en heerlijk zelf kokkerellen. Met een wandeling samen met geliefde labradoodle Ollie en hardlopen probeert ze het in balans te te houden. Als een echte levensgenieter kletst ze onder het genot van een drankje met vriendinnen heel wat af!
Elbrich van der Ploeg

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt