Vooral in de zomer is het heerlijk om brood en groentesticks te dippen in de meest lekkere sauzen. Gewoon als snack, bij een barbecue of etentje! Wij gingen aan de slag met de oranje paprika van Nederlandse telers en zijn erg blij geworden van het kleurrijke resultaat! Want eerlijk is eerlijk, dippen is nog leuker met frisse knaloranje dipsaujes. Vandaag delen wij de recepten van oranje paprika muhammara, bruschetta en hummus.
De oranje paprika
De paprika is een bekende groente in het groenteschap. Je komt ‘m tegen in verschillende kleuren: rood, geel, groen én oranje! Deze oranje paprika, die de Nederlandse kleur met trots draagt, wordt een beetje ondergesneeuwd door zijn broertjes in andere kleuren. Wat ontzettend zonde is! De oranje paprika is namelijk zacht van smaak, sappig, fris en super gezond! Meer weten over de Oranje Paprika? Wij waren op bezoek bij de grootste Oranje Paprika teler van Europa! Kijk hier het filmpje!
Oranje paprika muhammara
Ingrediënten
voor 4 personen
2 oranje paprika’s
200 g walnoten
200 ml extra vierge olijfolie
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl paprikapoeder
1 citroen, sap en rasp
1 platbrood
zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de paprika’s 20 minuten in de oven.
- Verplaats de gegrilde paprika’s naar een kom en dek deze af met vershoudfolie en laat de paprika’s 10 minuten staan.
- Ontvel de paprika’s en doe de ontvelde paprika’s samen met de walnoten, olijfolie, komijnzaad, paprikapoeder en citroensap- en rasp in een keukenmachine en blend tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper en blend nogmaals.
- Serveer de muhammara met platbrood.
Oranje paprika bruschetta
Ingrediënten
voor 4 personen
2 oranje paprika’s
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 stokbrood of ciabatta
1 citroen, het sap
2 el extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 5 mm.
- Meng de paprikablokjes samen met ui, knoflook, citroensap en olijfolie. Meng alles goed door elkaar en laat de bruschettamix 10 minuten staan zodat de smaken opgenomen kunnen worden.
- Scheur de basilicum in stukken en roer door het bruschettamengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd stokbrood of ciabatta en serveer met oranje paprika bruschetta.
Oranje paprika hummus
Ingrediënten
voor 4 personen
200 g kikkererwten, gekookt
1 oranje paprika
3 el extra vierge olijfolie
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
1 el tahin
1 tl gemalen komijnzaad
zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s met de schil naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de paprika 20 minuten in de oven.
- Doe de kikkererwten samen met de geroosterde paprika, extra vierge olijfolie, citroensap, knoflook, tahin en komijnzaad in een keukenmachine en blend tot een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de hummus met groentesticks, brood of crackers.
Oranje paprika: vitaminebom!
De oranje paprika bevat 3 keer meer vitamine C dan een sinaasappel. Oranje paprika is dus een echt vitaminebommetje en daarmee ontzettend goed voor je weerstand.
Ken jij de oranje paprika al? Wat is jouw favoriete recept met oranje paprika? Deel een foto van jouw creatie met ons via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
0 reacties