...

3 kleurrijke groentepizza’s uit de Airfryer

door | 19 jun 2019 | Adv, asperges, broccoli, In mijn keuken, paddenstoelen, paprika, Pizza, Recepten, rode biet, rucola, tomaten, wortels, zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

Wij vieren het begin van zomer met kleurrijke groentepizza’s uit de Airfryer! Zo krijgen wij op een feestelijke manier onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. Één pizza bevat namelijk 250 gram groenten. Begin de zomer goed met deze kleurrijke groentepizza’s!

Ingrediënten

Pizza van rode biet
Bodem:
200 g voorgekookte rode biet
100 g gemalen havermout
50 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 tl bakpoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
zout en peper

Toppings:
3 el hummus
1/2 wortel, in de lengte geraspt in linten
2 kastanjechampignons, in plakjes
50 g geitenkaas

Extra benodigdheden: Philips Airfryer XXL Pizza Meesterset

Pizza van broccoli
Bodem:
200 g broccoli
50 g gemalen havermout
1 ei
1 tl bakpoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
zout en peper

Toppings:
3 el pesto
10 aspergetips
1/4 courgette, in slierten of dunne plakjes
rucola

Pizza van zoete aardappel
Bodem:
300 g zoete aardappel
150 g gemalen havermout
2 eieren
1 tl bakpoeder
½ tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
zout en peper

Toppings:
3 el tomatenpuree
1/2 oranje paprika, in reepjes
1 tomaat, in plakjes
2 el zwarte olijven
1/2 bol mozzarella

Bereidingswijze

Rode bietpizza: verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Snijd de voorgekookte rode biet grof en doe de stukken in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het bietendeeg met behulp van een lepel over de met bakpapier beklede Pizza Meesterset accessoire voor de Philips Airfryer XXL. Bak de rode bietbodem 15 minuten in de Airfryer. Haal de bodem uit de Airfryer en beleg de pizzabodem met de toppings en bak de rode bietpizza nog 5 minuten op 180 °C. Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Smakelijk!

Broccolipizza: verwarm de Airfryer voor op 180 °C. Snijd de broccoli grof en doe de stukken in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het broccolideeg met behulp van een lepel over de met bakpapier beklede Pizza Meesterset accessoire voor de Philips Airfryer XXL. Bak de bodem 15 minuten in de Airfryer. Haal de bodem uit de Airfryer en beleg de pizzabodem met de toppings en bak de broccolipizza nog 5 minuten op 180 °C. Haal de pizza uit de oven, garneer met rucola en snijd in stukken. Smakelijk!

Zoete aardappelpizza: verwarm de Airfryer voor op 200 °C. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Verdeel de zoete aardappelblokjes over het mandje van de Airfryer en rooster de groenten 8 minuten. Haal de zoete aardappel uit de Airfryer en doe de stukken samen met de eieren in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Verdeel het zoete aardappeldeeg met behulp van een lepel over de met bakpapier beklede Pizza Meesterset accessoire voor de Philips Airfryer XXL. Bak de bodem 15 minuten in de Airfryer. Haal de bodem uit de Airfryer en beleg de pizzabodem met de toppings en bak de zoete aardappelpizza nog 5 minuten op 180 °C. Haal de pizza uit de oven en snijd in stukken. Smakelijk!

Heb jij een van deze recepten gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept uit de Philips Airfryer? Verras ons met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 kleurrijke groentepizza’s uit de Airfryer
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
Isabel Boerdam
Volg Isabel

Isabel Boerdam

Isabel (1990) is vegetariër sinds haar negende. In 2013 tijdens haar master Tekst en Communicatie startte ze haar blog Dehippevegetarier.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vegetarische platform van Nederland en is uitgebreid met het gelijknamige boek. In 2018 lanceerde Isabel de succesvolle eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland. Hierdoor werd ze benoemd tot Gamechanger onder de 30 jaar in de Food100 en CommunicatieTalent van het jaar 2018. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Isabel de Nederlandse autoriteit is op het gebied van vegetarische voeding en van haar passie haar werk heeft kunnen maken.
Isabel Boerdam
Volg Isabel

14 Reacties

  1. Hanneke van Ommen

    Hoi
    Ik heb de pizzabodem van broccoli gemaakt maar deze bleef toch wel erg vochtig. De bovenkant kleurde al snel een beetje bruin waardoor ik de baktijd heb ingekort maar de binnenkant bleek nog heel zacht en bleef aan het bakpapier plakken.
    Ik denk dat er toch een extra bindmiddel, bijv. arrowroot, geraspte kaas of noten toegevoegd moeten worden om de bodem goed te krijgen. Of misschien een kleinere hoeveelheid broccoli. Maar het kan ook gewoon aan mij liggen hoor. Heb je nog tips voor me.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Hanneke, wat leuk dat je de broccolibodem gemaakt hebt thuis! Ik denk dat door de ingekorte kooktijd, de bodem zacht is gebleven. Ik moet er wel bij zeggen dat over het algemeen pizzabodems op basis van groenten niet dezelfde bite krijgen als reguliere pizzabodems. Ik kan me voorstellen dat het toevoegen van arrowroot of noten kan werken, kaas waarschijnlijk niet omdat dit smelt en snel zacht blijft in een deeg. Laat je het weten als je het geprobeerd hebt? Ik ben benieuwd!

      Antwoord
  2. Matilde

    Zelfs als ik niks zal winnen:
    Dank je wel voor de inspirerende recepten!! Geweldig 🙂 🙂
    Met de recepten om geïnspireerd aan de slag te gaan heb ik al een prijs binnen 😉
    Dank je wel!

    Antwoord
  3. Francis

    Vandaag (5-7) airfryer recepten in mijn mailbox van heerlijk uitziende pizza’s. Je kunt hierbij ook kans maken om een airfryer te winnen maar ik kan niet ontdekken hoe…
    Bij deze wil ik laten weten dat ik graag kans maak om deze te winnen voor mijn zoon die inmiddels 10 kg is afgevallen door gezonder te gaan eten. Een airfryer zou hem zeker kunnen helpen de laatste kilo’s ook nog kwijt te raken 🙂

    Antwoord
  4. Suus

    Leuk, ik maak volgaarne kans!

    Antwoord
  5. Marial

    ‍‍‍

    Antwoord
  6. Agnita Bakker

    Fantastisch, die pizza’s! Jammie, ga ik zeker maken! En als ik dan zo’n Airfryer win, is het helemaal feest om deze pizza’s te maken en te eten!!! Ik verheug mij erop!!!

    Antwoord
  7. Jo’s Daughter

    Oh Pizza is mijn favorita!! 😀 ❤️En zo’n fantastische airfryer = een droom 🙂 Heb geen facebook etc, ben wel een enthousiaste thuiskok die héél graag pizza’s bakt. ❤️ Alleen om met dit weer steeds de oven op te stoken…. Liever zit ik in de schaduw van de zon dan in de plakkerige vochtigheid van een vintage gasfornuis geërft van oma 🙂 ⛱ ☀️Terwijl ik wél altijd zin in homemade pizza heb, dus dit lijkt echt een uitkomst! Fingers crossed!! ❤️

    Antwoord
  8. Marijke

    ☺ Ik maak graag kans! Gezond snacken!

    Antwoord
  9. Charlotte

    New York Style Pizza een geweldig lekker recept! ❤️❤️❤️Maak hem vaak niet alleen wanneer je echt honger hebt ;D Groot succes elke week en in een airfryer ook zeker weten Denk ik, heb er geen vandaar vraag ik je ook om mij niet te vergeten. En zonder instagram of facebook een kans te geven op dit fantastische apparaat. Zodat ik heerlijk aan het pizza bakken gaat. Mjam mjam mjam ik krijg al trek. Heb in mijn keuken voor een Phillips airfryer XXL een mooie plek! En nodig dan al mijn vriendinnen uit. Want geluk moet je delen & ook die te gekke “buit”!!!

    Antwoord
  10. Atalia

    nom nom nom huh dikke baby buikoh nee, geen babybuik maarbuik

    Antwoord
  11. Corry de vos

    Ik zou folgraagcde airfryer willen winnen
    Om allerlei lekkers te maken voor de bewoners van het verpleeghuis

    Zou super zijn !! Onze oudjes eens te verwennen !!

    Antwoord
  12. Silvy
  13. Xaviera Jamie

    ☀️⛱⛺️

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt