Alert! Zondag 14 mei is het moederdag. Nog ruim op tijd dus om na te denken hoe je jouw moeder wilt verwennen dit jaar. En dat is nodig, want mama’s zijn de liefste, de beste, ze zijn onmisbaar! Reden temeer om deze heerlijke ontbijttaartjes voor haar te maken, met een goede cappuccino en een mooie bloem. Dan kan haar dag niet meer stuk!
Mijn inspiratie
Verwen jij je moeder genoeg met moederdag? Ik kreeg echt een brok in m’n keel toen ik dit filmpje voor de eerste keer zag, en moet er ieder jaar weer aan denken… Aan de slag dus voor die lieve mama! Dit jaar haalde ik mijn Moederdag inspiratie uit een nieuwe vegan productlancering van Becel: 100% plantaardige spreads met kokos-, walnoot- en avocado-olie! De basis van deze producten bestaat uit een mix van koolzaad-, lijnzaad en zonnebloemolie en daar is nu ofwel walnootolie, kokos- en amandelolie of avocado- en limoenolie aan toegevoegd. Dit maakte mij zeer nieuwsgierig! De vrolijke verpakkingen spraken mij ook direct aan. Met elk van deze varianten heb ik een ontbijttaartje gemaakt met een beschuitje als basis, de spread erop en dan echte verwentoppings. YUM! En wat zo leuk is, is dat elke spread net een andere smaak, structuur en karakter heeft. Dit geeft inspiratie voor bijzondere recepten.
3 x gezond ontbijttaartje
Mijn persoonlijke favoriet? Moeilijk kiezen… maar dan ga ik voor die met kokos- en amandelolie, aardbeien, basilicum en verse vijgen. Deze spread is super luchtig en fris, en de combinatie met de toppings maakt ‘m spannend van smaak en kleurrijk. Daar word je blij van (en je moeder ook)!
Avocado-rucolataartje
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met avocado-olie & limoenolie
6 takjes rucola
½ avocado, in flinterdunne plakjes en opgerold als een roos (zie hier een tutorial)
1 snufje grof zeezout
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met avocado-olie & limoenolie
6 takjes rucola
½ avocado, in flinterdunne plakjes en opgerold als een roos (zie hier een tutorial)
1 snufje grof zeezout
Banaan-walnotentaartje
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met walnootolie
½ banaan, in flinterdunne plakjes
5 walnoten, grof gehakt
1 theelepel honing + 1 snufje cacaopoeder
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met walnootolie
½ banaan, in flinterdunne plakjes
5 walnoten, grof gehakt
1 theelepel honing + 1 snufje cacaopoeder
Aardbei-vijgentaartje
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met kokosolie & amandelolie
3 aardbeien, in flinterdunne plakjes
1 verse vijg, in flinterdunne plakjes
5 blaadjes basilicum
Meer recept-inspiratie? Klik hier!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne Moedersdag! Sturen jullie me een foto via Facebook of Instagram als jullie deze taartjes voor haar maken? Ik ben heel benieuwd!
1 beschuitje
1 flinke mespunt Becel met kokosolie & amandelolie
3 aardbeien, in flinterdunne plakjes
1 verse vijg, in flinterdunne plakjes
5 blaadjes basilicum
Meer recept-inspiratie? Klik hier!
Ik wens jullie allemaal een hele fijne Moedersdag! Sturen jullie me een foto via Facebook of Instagram als jullie deze taartjes voor haar maken? Ik ben heel benieuwd!
Lees ook

Ontspanning
- 28 August 2025
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
Het einde van de zomervakantie is in zicht
- Karlijn Swaen

Recepten
- 05 September 2025
Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan
- Karlijn Swaen

In mijn keuken
- 08 September 2025
Granola test: welke granola is het lekkerst én het gezondst?
Granola is niet meer weg te denken van de ontbijttafel
- Karlijn Swaen
1 Reacties
Wat toevallig dat ik ook aan het bakken ging! In maakte rabarbercake. En aspergefoccacia. Allebei ontzettend makkelijk. En lekker! Het recept liet ik hier na: https://www.kudzu.be/nl/blog/i/232993
12:09 19 januari 2024Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.
Een reactie geven
Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.