4 x Mediterrane Mezzes
Isabel Boerdam

4 x Mediterrane Mezzes

maandag 05 juni 2017
Mezzes zijn Mediterrane hapjes, ideaal voor de borrel of gecombineerd gegeten als tapas. Ook een perfect voorgerecht of amuse trouwens! Maza leerde mij vier creatieve vegetarische mezzes maken met groenten en hoemoes. Hier vind je de recepten!

Komkommerrolletjes gevuld met hoemoes
- Komkommer
- Bleekselderij
- Wortel
- Paprika
- Traditionele Hoemoes van Maza
- Zathar kruiden
- Peper en zout

Snij de bleekselderij, wortel en paprika in dunne reepjes van ca. 2 cm lang. Schaaf of snij de komkommer in de lengte in dunne plakjes. Bestrijk de komkommer-plak met de traditionele hoemoes en strooi hier wat zathar kruiden en wat peper en zout overheen. Leg hier de reepjes groenten op en rol de komkommer op tot een rolletje.

Gevuld krieltje met hoemoes kerrie en peterselie
- Krieltjes
- Hoemoes Kerrie van Maza
- Peterselie
- Gerookt paprikapoeder

Kook de krieltjes in ca. 12 minuten gaar. Snij ze over de lengte door en hol het aardappeltje uit met een lepeltje, zodat je wel een randje aardappel overhoudt. Meng het aardappelmengsel (dat je uit de aardappel gehaald hebt) met de hoemoes kerrie en voeg naar smaak de gehakte peterselie en paprikapoeder toe.

Aubergine rolletjes met hoemoes ras el hanout
- Aubergine
- Komkommer
- Hoemoes Ras en Hanout van Maza
- Rucola
- Geitenkaas

Snij of schaaf de aubergine in de lengte in dunne plakken. Grill deze plakken in de oven of in een grillpan tot ze mooie streepjes krijgen en gaar zijn. Snij of schaaf ondertussen de komkommer ook in dunne plakken. Leg op de plakjes gegrilde aubergine de dungesneden komkommer. Bestrijk deze met de hoemoes ras el hanout. Leg hier wat rucola bovenop en bestrooi naar smaak met geitenkaas.

Aubergine en Courgette rolletjes met diverse soorten Hoemoes
- 1 aubergine
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- Verschillende soorten Hoemoes van Maza (je favorieten!)

Snijd of schaaf de aubergine en courgette in de lengte in dunne plakken. Grill deze plakken in de oven of in een grillpan tot ze mooie streepjes krijgen en gaar zijn. Leg nu op elke plak een toefje hoemoes. Varieer met de verschillende soorten, zodat je kleurrijke combinaties krijgt, kleed eventueel aan met wat groene kruiden.

Workshop Mezzes maken?
Wil jij ook leren hoe je Mezzes maakt? Iedere laatste dinsdag van de maand van 18.00-20.00 kan je een Mezze workshop volgen bij de Maza winkel in Stadshart Amstelveen. Super leuk om te doen met een vriend(in), je familie of gewoon alleen. Eerste de keuken in, en daarna lekker eten natuurlijk met een goed glas wijn. Ik deed het samen met acht lezers en dat was hartstikke leuk! Een aanrader.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.