Broodje, burger, sausje en toppings
Als je zelf een creatieve vega burger wilt bouwen moet je goed nadenken over vier dingen: het broodje, de burger, het sausje en je toppings.
- Broodje: zelf houd ik van een lekkere grote bol die krokant is van buiten en zacht van binnen, hoewel ik normaal graag kies voor bruin eet ik met een burger liever wit. Toch wat lichter en lekker zomers.
- Burger: ook als vega kan je kiezen uit een geweldig assortiment van burgers. Je kan natuurlijk gaan voor een klassieke vega burger, maar je kan ook kiezen voor een groenteburger, couscousburger of burger op basis van peulvruchten. Ik durf mezelf inmiddels wel een expert te noemen, dus kijk eens naar mijn vega burger reviews in mijn vleesvervanger-rubriek en vind de burger die bij jou past!
- Sausje: als je kiest voor een romige basissaus kan je er met kleine toevoegingen allemaal leuke dingen mee doen. Jullie kennen mij niet als een saus-grootgebruiker, maar op een goede vega burger mag dat best! Hellmann’s heeft goede sauzen op basis van eieren van vrije uitloop kippen, maar ook saus op basis van olijfolie of yoghurt. Dit is de perfecte smaakmaker voor jouw burger!
- Toppings: daarmee kan je helemaal los! De komkommer, tomaat en het slablaadje kennen we inmiddels wel. Denk eens verder aan aubergine, zoete aardappel, groene asperges, black beans of paddenstoelen. Go crazy!
Inspiratie: 5 unieke vega burgers
Jawel, daar zijn ze dan… mijn 5 unieke vega burgers voor deze zomer! Hiermee ben je helemaal BBQ, festival en picknick proof. Welke zou jij nú willen proberen?
Sushi burger
Broodje: 1 krokante bol
Burger: 1 vega burger naar smaak
Sausje: 2 eetlepels Hellmann’s naar keuze + 1 eetlepel sojasaus + 1 eetlepel sesamzaad
Toppings: 4 plakken komkommer, handje gemengde paddenstoelen kort geroerbakt, ½ avocado in reepjes
Mexican burger
Broodje: 1 krokante bol
Burger: 1 vega burger naar smaak
Sausje: 2 eetlepels Hellmann’s naar keuze + 2 theelepels sambal
Toppings: 2 eetlepels blackbeans, 1 eetlepel mais, 4 plakjes verse tomaat, 3 zongedroogde tomaten
Moroccan burger
Broodje: 1 krokante bol
Burger: 1 vega burger naar smaak
Sausje: 2 eetlepels Hellmann’s naar keuze + 2 theelepels ras el hanout
Toppings: handje geraspte wortel kort geroerbakt, 2 plakken gegrilde aubergine, 2 stukken gegrilde rode paprika
Nordic burger
Broodje: 1 krokante bol
Burger: 1 vega burger naar smaak
Sausje: 2 eetlepels Hellmann’s naar keuze + ¼ komkommer geraspt en uitgelekt
Toppings: handje verse spinazie, 3 plakken gegrilde courgette, 5 groene mini asperges, handje verse doperwten
Latina burger
Broodje: 1 krokante bol
Burger: 1 vega burger naar smaak
Sausje: 2 eetlepels Hellmann’s naar keuze + 2 theelepels kaneel
Toppings: handje rucola, 4 plakken geroosterde zoete aardappel, 4 reepjes mango
Deel jouw ultieme vega burger met mij en maak kans op een gepubliceerd recept op De Hippe Vegetarier en twee kaartjes voor De Parade (stad naar keuze)!
Zou lekbzijn als Hellman’s, net als Remia, plantaardig gaat
Vegetarisch of vegan? Ik zie hier helemaal geen dierlijke toevoeging terwijl ik mijn burger graag met kaas en/of ei eet
Dag Wim-Rien, al deze burgers zijn vega want er zit overal een saus op op basis van eieren, maar dat hoeft natuurlijk niet perse. En met kaas erop is zeker lekker! Vooral mee experimenteren 🙂 Groet, Isabel
Is het rouwens de bedoeling om met commerciele burgers aan jou challenge mee te doen? Ik maak graag regelmatig burgers van kaas of bonen. een vrije interpretatie van recepten die ik op internet vond 😀
Ben benieuwd naar je reactie
Zeker Wim-Rien! Alle burgers zijn welkom, zolang je ook creatief bent met een eigen Hellmanns sausje 🙂 Ben benieuwd!
Oh die burgers klinken lekker, denk dat ik binnenkort maar eens de Moroccan burger uit ga proberen! Jammie!