...

7 minuten in de keuken: Bibimbap

door | 30 mei 2019 | kool, Recepten

Print Friendly, PDF & Email

7 minuten in de keuken – Wok is het nieuwe kookboek van de reeks ‘7 minuten in de keuken’ kookboeken. Het is geschreven door Mathilde Motte, met de gedachte ‘dat je niet altijd uren in de keuken kunt staan’. In dit kookboek staat wokken centraal en laat zien dat het een snelle en gezonde kooktechniek is. Het levert gevarieerde, kleurrijke en lekkere maaltijden op, waaronder deze Bibimbap! Vandaag mogen wij het recept met jullie delen.

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 Chinese kool
2 teentjes knoflook
2 tl pimentpuree
4 wortels
3 el sojasaus
1 ½ tl donkere basterdsuiker
2 tl sesamzaad
2 norivellen
4 kommen gekookte rijst
4 eidooiers
1 scheutje sesamolie
plantaardige olie

Bereidingswijze
1. Snijd de kool in reepjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de koolreepjes 3 tot 4 minuten. Voeg de geperste knoflook en pimentpuree toe. Roer alles goed door. Bak het geheel nog 1 minuut en zet het even apart.
2. Schraap de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de wortelplakjes 3 tot 4 minuten. Voeg de sojasaus, suiker en het sesamzaad toe. Roer alles goed door en bak het geheel nog 2 tot 3 minuten.

Heb jij dit recept of een ander recept uit 7 minuten in de keuken – Wok gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

7 minuten in de keuken – Wok
Mathilda Motte
Uitgever: Manteau
ISBN: 9789022335321
Prijs: €14,99

Summary
recipe image
Recipe Name
7 minuten in de keuken - Wok
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)
Lauren Kreijger
Volg Lauren

Lauren Kreijger

Receptontwikkelaar at De Hippe Vegetariër
Lauren is student Voeding & Diëtetiek. Deze foodie zit vaak met haar neus in de boeken: op zoek naar inspiratie voor recepten of om te leren over voeding. Koken doet ze graag, net zoals eten en schrijven. Lauren bezoekt de nieuwste eettentjes in Amsterdam om deze vervolgens van top tot teen te beoordelen.
Lauren Kreijger
Volg Lauren

4 Reacties

  1. Elseline Smith

    Mocht iemand hun boek “7 minuten in de keuken-wok” aan mij willen doorverkopen dan hoor ik het heel graag! Hij is helaas overal waar ik kijk uitverkocht 🙁

    Antwoord
  2. Marjolein

    In de intro staat dat dit : ‘een goed vullende maaltijd’ is. Met licht verteerbare Chinese kool, 4 wortels en witte rijst is dit een hoofdgerecht wat niet eens in de buurt komt van een volwaardige maaltijd (die goed vult).

    Antwoord
  3. Marijke

    Dit recept is niet volledig! Er staat niet beschreven wat je met de eidooier en de nourivellen moet doen.

    Antwoord
    • Lieske van der Waals

      Hoi Marijke, je hebt helemaal gelijk, dit staat niet in het kookboek beschreven. De norivellen gebruik je om aan het einde het gerecht mee te garneren. Daarnaast heb ik je vraag betreft de eidooiers even nagevraagd, ik hoop hier spoedig antwoord op te kunnen geven. Groetjes, Lieske

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt