Dit recept voor een snelle frisse aardappel, venkel en tomatenschotel komt uit het boek À la minute. In dit Frans georiënteerde kookboek staan veel lichte en voedzame recepten met een Frans tintje. Benieuwd naar het kookboek À la minute van Mari Maris? Lees dan ook onze review!
Ingrediënten
Voor 4 personen
600 g à 1 kg vastkokende aardappel, in partjes
4 venkels, in de lengte in partjes van 1 cm breed
4 rode uien, gehalveerd en in partjes
2 dikke tenen knoflook, fijngehakt
4 mooi rijpe tomaten, in partjes
8 takjes basilicum, gerist en gehakt
grof zeezout
olijfolie
Optioneel
stuk oude pecorino of Parmezaan, of als vegan optie: edelgistvlokken
Bereidingswijze
- Breng een ruime pan water aan de kook, voeg zout en aardappelen toe en kook ze in circa 8 minuten net niet gaar. Giet ze af en laat goed uitdampen.
- Verwarm op middelhoog vuur twee koekenpannen met een beetje olie. Verdeel over de ene pan de partjes aardappel zo dat ze de ruimte hebben om te bakken. Laat ze in 4 à 5 minuten goudgeel bakken en schud dan om, geef in een paar minuten de andere kant ook een kleurtje.
- Fruit tegelijkertijd in de andere pan de venkel en ui. Schud om als er lichte schroeiplekjes op komen en blus af met een bodempje water.
- Laat het vocht in ongeveer 4 minuten verdampen en voeg dan de knoflook en tomaat toe. Draai het vuur wat lager als de tomaat begint te bakken en geef het nog 2 à 3 minuten. Maal er peper over en bestrooi met de basilicum en een kneepje zeezout.
- Verdeel de aardappelen en de groenten over de borden en rasp eventueel kaas over de groenten.
Heb je dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit het kookboek À la minute? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
À la minute
Mari Maris
Uitgever: Carrera
ISBN: 9789048856374
Prijs: €31,99
Fotocredits: René Mesman
0 reacties