...

Baked veggies van de barbecue met plantaardige feta, agavesiroop en chili

door | 24 jun 2023 | Adv, artisjok, courgette, De Hippe Vegetariër, Recepten, Vegan

Print Friendly, PDF & Email

De zomer is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om de barbecue weer aan te steken en te genieten van het buitenleven. Niets roept de sfeer van gezelligheid op zoals het bereiden van smaakvolle gerechten op de grill. Met dit recept willen we je inspireren om groenten op een verrukkelijke manier te bereiden, waarbij de toevoeging van Violife Greek White een heerlijke, plantaardige twist geeft aan de klassieke gegrilde groenten. Dus, waar wacht je nog op? Stof je barbecue af, verzamel je vrienden en familie en maak je klaar om te genieten van deze heerlijke baked veggies van de barbecue met plantaardige feta, agavesiroop en chili. 

 

Violife

Je hebt vast wel eens gehoord van Violife – het merk dat je laat zien hoe gemakkelijk het is om dierlijke kaas en boter te vervangen. Met hun plantaardige alternatieven hoef je niet in te leveren op smaak of textuur. Door zo nu en dan een dierlijk product te vervangen voor één van de producten van Violife help jij een handje mee naar een beter milieu en een beter leven voor de dieren. Wij kiezen er bij dit recept voor om de Greek White te gebruiken. Dit is een plantaardige variant op fetakaas en is een heerlijke frisse tegenhanger van de pittige chilivlokken en zoete druiven!

Ingrediënten

voor vier personen
10 artisjokharten, gehalveerd
1 courgette, in plakjes
1 verpakking (150 g) Violife Greek White
200 g druiven
2 el agavesiroop
2 tl gedroogde oregano
2 tl gedroogde tijm
1 tl chilivlokken
olijfolie
zout en peper 

 

Bereidingswijze

1. Verwarm de barbecue op een temperatuur van 200 graden.
2. Verdeel de courgette, artisjokharten en de druiven over een schaal die geschikt is voor de barbecue.
3. Besprenkel met olijfolie en agavesiroop en meng door elkaar. Bestrooi met de oregano, tijm, en de chilivlokken en breng op smaak met peper en zout.
4. Leg de schaal op de barbecue en sluit de deksel. Bak de groenten 15-20 minuten, totdat de groenten zacht zijn en goudbruin gekleurd.
5. Haal de schaal van de barbecue en verkruimel de Violife Greek White over de groenten. Verdeel over vier bordjes en garneer eventueel met extra chilivlokken en olijfolie. Eet smakelijk! 

Tip: Heb jij geen BBQ? Je kunt dit gerecht ook makkelijk bereiden in de oven!

Heb jij dit gerecht gemaakt? Of heb je een ander favoriet gerecht met Violife? Laat het ons weten in een reactie, op Facebook of op Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Baked veggies van de barbecue met plantaardige feta, agavesiroop en chili
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Karlijn Swaen

Karlijn Swaen

Hoofdredacteur at De Hippe Vegetariër
Karlijn mag zich een ware foodie noemen. Ze is vaak in de keuken te vinden en vindt het heerlijk om haar vrienden en familie een nieuw gevonden recept voor te schotelen. Karlijn is een enorm gezelligheidsdier en houdt ervan om in haar vrije tijd actieve dingen te doen, het liefst met de benodigde bezoekjes aan een lunchroom. Een leuk feitje over Karlijn; met een kopje koffie maak je haar altijd blij!
Karlijn Swaen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

POPULAIR

Vind alles wat je zoekt