Met deze wafels is het ontbijt in het weekend een feestje! Het wafelrecept komt uit het boek Uit de keuken van Fatima – Elke dag anders, van Fatima El Irari. Ze maakt deze wafels met slechts een paar ingrediënten, waardoor ze niet alleen onwijs lekker zijn, maar ook heel eenvoudig te maken! De wafels zijn super geschikt om iemand te verrassen met een lekker ontbijtje of een heerlijke lunch. Of je maakt ze voor het toetje met een grote toef slagroom.
Ingrediënten
Voor 10 stuks
200 g bloem
1 tl zout
100 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 rijpe bananen
2 eieren
150 ml melk
Overig
honing
vers fruit
poedersuiker
Ook nodig
wafelijzer
keukenmachine of handmixer
Bereidingswijze
- Roer de bloem, het zout, de kristalsuiker, vanillesuiker, het bakpoeder en de kaneel door elkaar. Zet de kom opzij.
- Prak de rijpe bananen in een aparte kom fijn met een vork.
- Breek de eieren erbij en mix 1 minuut met de bananen.
- Voeg het mengsel van de droge ingrediënten en de melk toe.
- Mix het beslag 1-2 minuten met de garde glad.
- Vet het wafelijzer licht in met olie en verdeel er per wafel ongeveer 3 eetlepels beslag in. Bak de wafels 3-5 minuten.
- Serveer de warme wafels met wat poedersuiker, honing en vers fruit.
Ga jij jezelf of iemand verrassen met deze banana wafels voor het ontbijt? En ben jij benieuwd naar het kookboek Elke dag anders? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!
Uit de keuken van Fatima – Elke dag anders
Fatima El Irari
Fotograaf: © Sabine Konings
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
0 reacties