Bananenbrood met Zespri Green kiwi, limoen, gember en kaneel
Sien van Tol

Bananenbrood met Zespri Green kiwi, limoen, gember en kaneel

vrijdag 29 april 2022
Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit recept van Zespri heeft een heerlijke twist door de toevoeging van kaneel, gember en limoenschil. Serveer met yoghurt en kiwi, zo maak je een heerlijk dessert! Waar wacht je nog op? ;)

Ingrediënten
3 bananen
3 eieren
2 Zespri Green kiwi’s
270 g bloem, gezeefd
150 g suiker
125 g boter, op kamertemperatuur
50 g bruine suiker
250 ml volle yoghurt
2 tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
schil van 1 limoen

Bereidingswijze
1. Schil en prak de bananen fijn met een vork.
2. Breek de eieren boven een grote kom en kluts ze. Voeg de suiker, de zachte boter, de yoghurt en de banaan toe. Blijf mengen. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe en vervolgens de kaneel, de gember, de helft van de geraspte limoenschil en het zout. Roer alles tot een gladde massa.
3. Giet het deeg in een beboterd bakblik van 1,5 l en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
4. Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 55 tot 60 minuten. Controleer met een houten stokje of de cake gaar is, voor je hem uit de oven haalt. Laat nog 5 minuten bakken als het stokje er niet schoon uitkomt.
5. Haal de cake uit de oven en laat hem helemaal afkoelen. Haal hem uit het bakblik en snijd hem in plakken. Serveer met schijfjes Zespri Green kiwi's, het overgebleven limoenschil en eventueel nog wat yoghurt.

Ga jij dit dessert binnenkort maken? Ben jij ook zo fan van bananenbrood? Laat het ons weten in de reacties, op Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

1 Reacties

kan het zijn dat een liter yoghurt nogal veel is? Glad strijken is echt niet nodig omdat het beslag heel erg vloeibaar is.

11:46 19 januari 2024

Hoi Jet, wij hebben dit recept gekregen vanuit Zespri en hebben deze nog niet zelf gemaakt, hier zijn wij helaas nog niet aan toegekomen! Ik verwacht wel dat het beslag redelijk vloeibaar is, maar dat deze door de banaan en bloem wel stevig wordt na het bakken. Klopt het dat het bananenbrood wel stevig wordt? Zo ja, dan lijkt 1 liter mij prima, zo niet dan zullen we het recept moeten herzien. Het is wel de bedoeling dat de recepten kloppen namelijk :-)

11:46 19 januari 2024

Hoi Jet, was een heel pak yoghurt in het beslag teveel? Ik hoor het graag van je!

11:46 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.