Bao buns met jackfruit rendang, gepekelde rode kool en mango
Suzanne Harlaar

Bao buns met jackfruit rendang, gepekelde rode kool en mango

maandag 26 september 2022
Bij ons op de redactie zijn wij enorm fan van jackfruit! Deze bijzondere vrucht is zo ontzettend veelzijdig en makkelijk in gebruik, dat wij het liefst overal jackfruit aan toevoegen. Wij werden dan ook helemaal enthousiast toen wij zagen dat Rootzz of Nature twee nieuwe vegan producten heeft: jackfruit rendang en jackfruit saté! We doken de keuken in met de jackfruit rendang. Kook jij mee?
Rootzz of Nature
Bij Rootzz of Nature wordt er gewerkt met liefde voor de natuur. Ze zorgen ervoor dat hun impact op het milieu zo klein mogelijk blijft. Iets wat wij natuurlijk alleen maar kunnen toejuichen! Rootzz of Nature breidt nu hun assortiment uit met twee nieuwe vegan producten, waaronder de jackfruit rendang. Voor de nieuwe producten maken ze gebruik van een nieuw ingrediënt, namelijk gedroogde jackfruit. De jackfruit wordt gedroogd voordat het op de boot gaat waardoor het te vervoeren volume met 80% afneemt en de footprint aanzienlijk wordt verkleind!De jackfruit rendang is mega snel klaar en super gemakkelijk te gebruiken: je hoeft de inhoud alleen maar even op te warmen. Hierdoor zet je in een handomdraai een mega lekker gerecht op tafel. De jackfruit rendang is gekruid met Oosterse kruiden en specerijen, wat zorgt voor een intense smaakbeleving. Duurzaam, lekker én makkelijk dus!
Ingrediënten
voor 12 mini bao buns of 8 grote bao buns
1 verpakking (300 g) Rootzz of Nature jackfruit rendang
8 bao buns, uit de diepvries
2 rode pepers, in dunne plakjes
1 mango, in blokjes
½ komkommer, julienne
125 g taugé
15 g koriander, grof gehakt
zonnebloemolie

voor de gepekelde rode kool 
¼ rode kool, in dunne reepjes
100 ml natuurazijn
100 ml water
2 el suiker
1 tl zout

Bereidingswijze
1. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en bak de jackfruit rendang voor 4 tot 6 minuten.
2. Maak ondertussen de gepekelde rode kool. Verwarm hiervoor in een steelpannetje op middelhoge temperatuur de natuurazijn, het water, het suiker en het zout tot het geheel kookt en de suiker is opgelost. Giet het kokende mengsel in een kom bij de reepjes rode kool en zet 10 minuten apart.
3. Bereid de bao buns volgens de instructies op de verpakking.
4. Vul de broodjes met de Rootzz of Nature jackfruit rendang, komkommer, gepekelde rode kool, mango en taugé. Maak af met de plakjes rode peper en de koriander en serveer direct. 

Heb jij deze heerlijke bao buns gemaakt? Laat het weten in een reactie, of op Facebook. Of verras ons met een foto op Instagram via @dehippevegetarier of #dehippevegetarier. Wij zijn benieuwd!

 

1 Reacties

Ik volg graag jullie recepten. Dank U Roger

11:34 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.