Barbecue: aubergine met miso glazuur
Lieske van der Waals

Barbecue: aubergine met miso glazuur

zaterdag 29 juni 2019
De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: aubergine met miso glazuur uit het prachtige boek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen!

Ingrediënten
voor 4 personen
2 aubergines
120 ml zonnebloemolie
2 tl miso
1 el sambal manis
1 tl rijstazijn
1 tl honing
60 ml water
1 bosui, in dunne ringen

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergines doormidden en maak een ruitpatroon in het vruchtvlees zonder de schil te raken. Bestrooi het vruchtvlees met zout; zorg dat het goed in de inkepingen komt. Laat 10 minuten staan zodat het vocht eruit kan trekken.

  2. Meng ondertussen de olie met de miso, sambal, azijn, honing en het water.

  3. Knijp de aubergines uit. Bestrijk ze met de misomarinade en rooster de aubergines met de snijkant naar boven op de ­barbecue. Blijf de aubergines bestrijken met de marinade tot die op is en rooster ze tot het vruchtvlees zacht en romig is, circa 30 minuten.

  4. Bestrooi voor het serveren met de bosui.


Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Gloeiend Groen
Welmoed Bezoen
Uitgeverij: Nigh & van Ditmar
ISBN: 9789038805566
Prijs: €22,50

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.