De zomer is in volle gang en komt bijna tot zijn einde! Nu het nog even kan is het tijd voor een makkelijk BBQ recept! Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol. Vandaag: pakketjes met nieuwe aardappels en tofu-avocadodip uit het prachtige boek Vega BBQ van Malin Landqvist!
Ingrediënten
Voor 4 personen
900 g gekookte nieuwe aardappels
2 kleine rode uien
50 g boter of 100 ml olijfolie
een paar takjes tijm
1 el komijnzaad
2 tl korianderzaad
2 tl paprikapoeder
1 tl chilipoeder
zout en peper
tofu-avocadodip:
3 rijpe avocado’s
125 g stevige tofu
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
zout en peper
extra nodig: keukentouw
Bereidingswijze
1. Week 4 vellen bakpapier gedurende 10 minuten. Knijp het water eruit.
2. Verdeel de aardappels over het bakpapier. Snijd de uien in parten en leg ze bij de aardappels.
3. Voeg de boter of olijfolie toe.
4. Bestrooi met komijnzaad, korianderzaad, paprikapoeder, chilipoeder en ook wat zout en peper. Vouw de hoeken van het bakpapier naar binnen en bind met keukentouw de punten bij elkaar zodat je een zakje hebt.
5. Halveer voor de tofu-avocadodip de avocado’s, schep het vruchtvlees eruit en doe dit in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten voor de dip toe en blend tot een smeuïge massa.
6. Gril de pakketjes op directe warmte gedurende 15 minuten. Doe de deksel met de luchtklep open. Verhuis de pakketjes naar indirecte warmte als het papier gaat branden of besprenkel ze met water. Serveer de aardappels met de tofu-avocadodip
Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!
0 reacties