BAZAAR: vegetarische sjalotbloemen met paprikadip
Lieske van der Waals

BAZAAR: vegetarische sjalotbloemen met paprikadip

woensdag 11 september 2019
Sabrina Ghayour, bekend van onder andere het prachtige kookboek Persiana, heeft een nieuw boek waar wij wel heel erg blij van worden: Bazaar, een boek boordevol vegetarische recepten uit het Midden-Oosten. Vandaag delen wij een van de recepten uit Bazaar: vegetarische sjalotbloemen met paprikadip!

Ingrediënten
voor 4 personen
voor de sjalotbloemen:
450 g sjalotten, gepeld maar heel
100 g bloem
1 el paprikapoeder
1 el knoflookpoeder
1 el gedroogde oregano
2 tl selderiezout
1 tl cayennepeper
1 groot ei
plantaardige olie, om in te bakken

voor de dip:
200 g crème fraîche
2 tl paprikapoeder
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Meng voor de dip de crème fraîche met het paprikapoeder in een kom en breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Schenk een laagje van 5 cm plantaardige olie in een grote, diepe koekenpan of kookpan. Verhit de olie op middelhoog vuur (180 °C). Schenk wat beslag in de olie: als het meteen sist, is de olie op temperatuur. Bekleed een bord met een dubbele laag keukenpapier.

  3. Snijd ondertussen de wortels van de sjalotten. Snijd elke sjalot ongeveer 8 keer in de lengte in om luciferdikke 'bloemblaadjes' te maken en houdt 1 cm aan de bovenkant over, zodat de bloemblaadjes aan elkaar blijven zitten. Spreid de bloemblaadjes van elke sjalot voorzichtig uit elkaar.

  4. Voeg de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, selderiezout en de cayennepeper toe aan een diepe kom en meng goed. Klopt het ei los in een andere kom.

  5. Wentel een sjalot door het bloemmengsel zodat alle randjes met bloem zijn bedekt. Schud overtollige bloem eraf, doop de sjalot direct in het ei en zorg dat ook de binnenkant goed met ei is bedekt. Schud overtollig ei eraf en wentel de sjalot opnieuw door de bloem. Laat de sjalot voorzichtig in de hete olie zakken. Herhaal met de rest van de sjalotten. Bak 2 tot 3 minuten en keer halverwege, tot de sjalot aan alle kanten goudbruin is. Schep met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op het bord met keukenpapier. Bestrooi met zout en serveer met de dip ernaast.


Heb jij dit recept of een ander recept uit Bazaar van Sabrina Ghayour gemaakt? Laat ons weten wat je er van vond via Facebook, Instagram of in een reactie op de website. We zijn benieuwd!

Bazaar
Sabrina Ghayour
Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432124
Prijs: €25,95

Lees ook

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs
  • 05 September 2025

Parelcouscous bowl met gestoomde groente en crispy maïs

We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond én lekker te eten, zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken
Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend
  • 28 August 2025

Zo haal je het meeste uit het laatste zomervakantieweekend

Het einde van de zomervakantie is in zicht

  • Karlijn Swaen
Artikel bekijken
Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem
  • 04 September 2025

Italiaans getoast: melanzane op zuurdesem

Heb je zin in een zonnige lunch die je direct meeneemt naar Italië

  • Karlijn Swaen
Recept bekijken

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.