Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (2 stemmen)

Wanneer ik denk aan het Midden-Oosten, denk ik aan 1001 nachten, gouden details en zwierige kleding met de meest prachtige details. Net als in het sprookje van Aladdin 😉 De cultuur in het Midden-Oosten bevat nog veel meer: gezelligheid en genieten van het opgediende eten met mooie kleuren en lekkere geuren. Het kookboek Persiana is een prachtige weergave van het Midden-Oosten, met haar prachtige foto’s vol kleuren. In de heerlijke gerechten zie je de trots en passie terug waarmee dit boek gemaakt is.

Persiana
Veel mensen ontwijken vaak de Midden-Oosterse kookstijl, omdat ze ervan uitgaan dat de gerechten uit deze keuken moeilijk te maken zijn. Sabrina Ghayour wil door middel van haar kookboek laten zien dat je ook zonder kennis over de Midden-Oosterse keuken makkelijk mooie en lekkere gerechten op tafel kunt zetten.

Hoe blader je door dit boek heen?
Het boek wordt ingedeeld in een aantal categorieën: Mezze (gerechten om te delen), Brood & granen, Soepen, Stoofschotels & Tajines, Vlees & Vis, Salades & Groenten en als laatste mijn favoriet: Desserts & Zoetigheden. De recepten die je in dit boek zult vinden zijn voor een grote hoeveelheid zonder vlees en vis – behalve in het hoofdstuk Vlees & Vis natuurlijk (deze slaan wij niet in zijn geheel over, want ook hier kunnen wij inspiratie halen uit de combinaties in het gebruik van kruiden en specerijen). De vegetarische gerechten zijn gezond, met veel zaden, pitten en bonen. Ook het hoofdstuk Salades & Groenten zit vol met bruikbare vegetarische gerechten, niet alleen door het gebruik van groente, zaden, pitten en peulvruchten maar ook door de combinatie van groente en fruit samen. De appel-venkelsalade met dille & granaatappel is daar een goed voorbeeld van.

Grote gedekte tafels met mezze
Wat ik het meest vond opvallen aan dit boek is dat er bij elk recept een mooie foto is genomen. Bij elke foto is het gerecht prachtig gefotografeerd, zodat je de omvang goed kunt zien. Ieder recept is weergegeven met het gebruik van bonte kleuren die heel mooi op de foto staan. Het beeld in dit boek geeft je een warm gevoel en met een beetje fantasie waan je jezelf aan een grote gedekte tafel vol kleurrijke gerechten in een gezellige en sfeervolle ruimte. Dit is meteen een mooie weerspiegeling van de Midden-Oosterse cultuur.

Al met al..
Als je de Midden-Oosterse keuken nog niet geprobeerd hebt omdat je denkt dat te moeilijk is, maar wel gerechten uit het Midden-Oosten uit wil proberen, is dit boek gemaakt voor jou! Dit boek is niet alleen handig voor grotere maaltijden voor hele families, maar ook voor als je wat later thuiskomt en snel een eenvoudige maaltijd op tafel wil zetten. Gezelligheid, genieten, mooie kleuren en lekkere geuren staan in dit boek centraal. Wil je een keer iets anders, maar nog steeds lekker en gezond? Dan is dit boek perfect voor jou!

Benieuwd geworden naar dit boek of heb je het al in je bezit? Laat ons jouw mening weten via Facebook, Instagram, Twitter of in een reactie. We horen het graag!

Persiana
Sabrina Ghayour
Uitgeverij: Good Cook

Summary
Kookboek: Persiana
Article Name
Kookboek: Persiana
Description
Het kookboek: Persiana is een een prachtige weergave van het Midden-Oosten met haar foto's vol met bonte kleuren en in de meest heerlijke gerechten. 
Author